Vrijwilliger worden

Van 29 mei t/m 1 juni 2020 is het weer zover! Parklandschap Oranjewoud vult zich met bijzondere bouwsels, er wordt een nieuw hoofdpodium gebouwd, er klinken betoverende klanken en mensen lopen van concert naar concert. De achtste editie van Oranjewoud Festival is begonnen!

Dit vereist een stevige organisatie die hier uiteraard al maanden druk mee is. Tijdens het festival worden we bijgestaan door een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Zij helpen achter de schermen om alles goed te laten verlopen en voor de schermen zijn zij het aanspreekpunt voor onze bezoekers.

Of, positiever gezegd: een festival met een groot aantal enthousiaste vrijwilligers is extra gezellig en vele handen maken licht werk. We hebben al een team van trouwe vrijwilligers waarvan velen vorig jaar ook aanwezig waren. Maar sommigen hebben dit jaar andere plannen en het festival groeit! Dat betekent dat we nog meer vrijwilligers nodig hebben voor de verschillende functies die hieronder genoemd staan.

Wat krijg je ervoor terug?

Je werkt in een enorm gemotiveerd team aan een festival met prachtige muziek (die je uiteraard ook in alle rust kunt beluisteren) op de mooiste locatie in de buurt. Wat wil je nog meer? We zorgen voor eten en drinken, een t-shirt van het festival en een eindfeestje.

Functies

Als vrijwilliger op Oranjewoud Festival ben je sowieso gastheer of gastvrouw voor de bezoekers. Jij draagt eraan bij dat alles goed en prettig verloopt en dat de bezoekers een aangenaam (beter gezegd: fantastisch!) festival beleven. Deze waardevolle rol kun je vervullen in verschillende functies. Hieronder kun je lezen wat de verschillende functies inhouden:

 • Op-en afbouwteam: je helpt in de dagen voor en/of na het festival mee met het opbouwen en afbouwen van het festivalterrein.
 • Publieksvervoerder: je hebt direct contact met het publiek. Aan jou om een leuk vrolijk tochtje met de bezoekers te maken in het busje vanaf de parkeerplaats, of in een golfkarretje op het terrein voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Publieksbegeleider: je hebt direct contact met het publiek. Je bent de gastheer/vrouw van het festival. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit kaartcontrole, informatie verstrekken, bezoekers begeleiden naar hun plaatsen.
 • Kassamedewerker: je verzorgt de kaartverkoop op het festivalterrein en zorgt dat mensen hun betaalmiddel kunnen opwaarderen.
 • Runner productie en facilitair: jij en je team worden ingezet voor allerlei klussen op het festivalterrein of daarbuiten.
 • Artiestenbegeleider: je zorgt ervoor dat artiesten goed worden ontvangen en begeleid zodat zij zich kunnen voorbereiden op een mooi optreden.
 • Cateringmedewerker backstage: jij en je team verzorgen het eten en drinken voor iedereen die als medewerker betrokken is bij het festival!
 • Horecamedewerker Proeftuin: je zorgt dat bezoekers het optimaal naar hun zin hebben in onze Proeftuin en helpt waar nodig met alle voorkomende horecawerkzaamheden.
 • Vliegende keep: jij bent super flexibel en kan worden ingezet daar waar nodig!
 • Accreditatiemedewerker: je bent het eerste aanspreekpunt voor onze gasten, musici, vrijwilligers en pers en zorgt dat iedereen de benodigde informatie en materialen ontvangt.
 • Ondersteuning social media: je ondersteunt onze afdeling marketing-communicatie onder andere met de social media.
 • Sfeerbeheer: je helpt in de dagen voor en/of na het festival mee met de inrichting van het festivalterrein, je maakt het compleet en zorgt voor de juiste sfeer.
Ja, ik help graag mee!

Welkom! Wat fijn dat je ons wilt helpen om ook dit jaar weer een prachtig festival te organiseren! Wil je je aanmelden door het formulier via deze link in te vullen?

Heb je nog vragen?

Stuur dan een e-mail naar trudy@oranjewoudfestival.nl.

Trudy Tomson, vrijwilligerscoördinator

Vrijwilligers gezocht!

Wil je ons helpen om ook dit jaar weer een prachtig festival te organiseren? Meld je dan aan door het formulier via deze link in te vullen!