Vrijwilliger worden

Van 29 mei t/m 2 juni 2019 is het weer zover! Parklandschap Oranjewoud vult zich met bijzondere bouwsels, er wordt een nieuw hoofdpodium gebouwd, er klinken betoverende klanken en mensen lopen van concert naar concert. De achtste editie van Oranjewoud Festival is begonnen!

Dit vereist een stevige organisatie die hier uiteraard al maanden druk mee is. Tijdens het festival worden we bijgestaan door een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Zij helpen achter de schermen om alles goed te laten verlopen en voor de schermen zijn zij het aanspreekpunt voor onze bezoekers.

Of, positiever gezegd: een festival met een groot aantal enthousiaste vrijwilligers is extra gezellig en vele handen maken licht werk. We hebben al een team van trouwe vrijwilligers waarvan velen vorig jaar ook aanwezig waren. Maar sommigen hebben dit jaar andere plannen en het festival groeit! Dat betekent dat we nog meer vrijwilligers nodig hebben voor de publieksbegeleiding, artiestenopvang, assistentie bij backstage-catering, lichtbouw, sjouwwerk en als runner.

Wat krijg je ervoor terug?

Je werkt in een enorm gemotiveerd team aan een festival met prachtige muziek (die je uiteraard ook in alle rust kunt beluisteren) op de mooiste locatie in de buurt. Wat wil je nog meer? We zorgen voor eten en drinken, een t-shirt van het festival en een eindfeestje.

Ja, ik help graag mee!

Welkom! Wat fijn dat je ons wilt helpen om ook dit jaar weer een prachtig festival te organiseren! In principe hebben wij nu voldoende vrijwilligers, maar het is altijd handig om extra mensen te hebben. Ben je geïnteresseerd, dan kun je contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Trudy Tomson via trudy@oranjewoudfestival.nl

Functies

Als vrijwilliger op Oranjewoud Festival ben je sowieso gastheer of gastvrouw voor de bezoekers. Jij draagt eraan bij dat alles goed en prettig verloopt en dat de bezoekers een aangenaam (beter gezegd: fantastisch!) festival beleven. Deze waardevolle rol kun je vervullen in verschillende functies. Hieronder kun je lezen wat de verschillende functies inhouden:

  • Artiestenbegeleiding: Je zorgt er mede voor dat de musici zich kunnen concentreren op het concert: je zorgt dat ze van A naar B kunnen, dat de kleedkamers op orde zijn, etc.
  • Catering: Mede door jouw inzet hebben de musici en medewerkers prima eten!
  • Kassa / kaartverkoop: Je draagt zorg voor de kaartverkoop op het festival. Daarnaast melden alle gasten en musici zich ook bij jou.
  • Op- en afbouw: Je helpt mee met de op- en afbouw van het festival. Tijdens het festival verricht je hand- en spandiensten en ben je overal inzetbaar. Je bent minimaal drie dagen voor en / of na het festival beschikbaar.
  • Publieksbegeleiding: Je hebt direct contact met onze bezoekers en zorgt er (mede) voor dat ze een mooi festival hebben.
  • Vliegende keep: Je helpt waar nodig. Je bent flexibel en weet van aanpakken.
Heb je nog vragen?

Stuur dan een e-mail naar trudy@oranjewoudfestival.nl.

Trudy Tomson, vrijwilligerscoördinator

In principe hebben wij nu voldoende vrijwilligers, maar het is altijd handig om extra mensen te hebben. Ben je geïnteresseerd, dan kun je contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Trudy Tomson via trudy@oranjewoudfestival.nl