Oranjewoud Festival

Vrijwilligers gezocht

31 mei tot en mei 10 juni 2018 is de volgende editie van Oranjewoud Festival. Het parklandschap vult zich met tipi’s, er worden podia gebouwd, betoverende klanken klinken op de meest onverwachte plekken en mensen lopen van concert naar concert.

Dit vereist een stevige organisatie die hier uiteraard al vele maanden druk mee is. Maar op het ‘moment suprême’ kunnen we niet zonder een groot aantal enthousiaste vrijwilligers die het extra gezellig maken en het werk verlichten.

Backstage

We hebben al een team van trouwe vrijwilligers waarvan vele vorig jaar ook aanwezig waren. Maar velen hebben dit jaar andere plannen en het festival groeit! Dat betekent dat we nog meer vrijwilligers nodig hebben voor de publieksbegeleiding, artiestenopvang, assistentie bij backstage-catering, lichtbouw, sjouwwerk en als runner.

Wat krijg je er voor terug?

Je werkt in een enorm gemotiveerd team aan een festival met prachtige muziek (die je uiteraard ook in alle rust kunt beluisteren) op de mooiste locatie in de buurt. Wat wil je nog meer? We zorgen voor eten en drinken, een t-shirt van het festival en een eindfeestje.

Ik help graag mee!

Welkom! Wat fijn dat je ons wilt helpen om ook dit jaar weer een prachtig festival te organiseren! Klik hieronder om je aan te melden.

Aanmelden

Functies

Als vrijwilliger op Oranjewoud Festival ben je eigenlijk gastheer/vrouw voor de bezoekers. Jij draagt er aan bij dat alles goed en prettig verloopt en dat de bezoekers een aangenaam (beter gezegd: fantastisch!) festival beleven. Deze waardevolle rol kun je vervullen in verschillende functies. Hieronder kun je lezen wat de verschillende functies inhouden.
 

  • Publieksbegeleiding: als publieksbegeleider zorg jij er samen met je collega's voor dat de concertlocatie klaar staat voor ontvangst, het publiek welkom geheten wordt en uiteraard de kaarten gecontroleerd worden.
  • Informatiebalie/ kassa: de naam zegt het al; wie bij de informatiebalie/ kassa ingeroosterd staat is het directe aanspreekpunt voor publiek. Zij kunnen bij jullie terecht voor alle vragen over het festival die ze hebben. Daar is ook de kassa en dus kaartverkoop.
  • Catering: op een lege maag kan er niet gewerkt worden natuurlijk! Team catering zorgt er voor dat de medewerkers en musici lekker een hapje kunnen eten in de backstage tent. Je bereidt samen met onze crewcateraar Hanny de maaltijden voor en serveert het ook uit.
  • Bouw en sjouw: spierballenwerk! Samen met de andere sterke mannen en vrouwen van de productie zorg jij er voor dat in de opbouw, tijdens het festival en bij de afbouw alles op- of afgebouwd wordt en op de juiste plek staat.
  • Publiek en licht: bij publiek en licht is enige affiniteit en ervaring met techniek een vereiste. Je ondersteunt ons hoofd techniek en de stagemanager met alle technische voorbereidingen.
  • Runner: is bij een concert een paar handjes te weinig? Is er een klusje wat tussen wal en schip gevallen is? Moeten er wat spullen van A naar B gebracht worden? Runners to the rescue!
  • Verkeer en parkeer: ook hier verklapt de naam het al een beetje. Team verkeer en parkeer zorgt er voor dat alle bezoekers die met de auto naar het festival gaan goed begeleidt worden naar een parkeerplekje, maar ook dat er geen opstopping komt.

Heb je nog vragen?

Mocht je vragen hebben, mail mij dan op kim@oranjewoudfestival.nl.

Kim Dekker, vrijwilligerscoördinator

Kim Dekker

PS

Kun je zelf niet? Stuur deze pagina door aan je vrienden/familie/collega’s. Hopelijk tot ziens op Oranjewoud Festival! Laten we er samen een prachtig feest van maken!