Vacature medewerker Ticketing

Oranjewoud Festival is een avontuurlijk, laagdrempelig en internationaal klassieke-muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt op binnen- en buitenlocaties van Parklandschap Oranjewoud nabij Heerenveen. De locatie is divers, het kan een bos of grasveld zijn of een ondergrondse bunker, een landhuis of een stretchtent. Als organisatie bruisen wij van nieuwe ideeën en we rusten wij niet voordat deze zijn gerealiseerd. Zo laten wij horen, zien en voelen dat klassieke muziek springlevend is. 

Tijdens de huidige pandemie toont het festival zich wendbaar en weerbaar. Dit jaar vindt Oranjewoud Festival plaats van 19 tot en met 22 augustus en valt daarmee later in het seizoen dan gebruikelijk.  Meer hierover als ook over het festival vind je op oranjewoudfestival.nl.

Om ons team zo spoedig mogelijk te versterken door de kaartverkoop in goede banen te leiden, zoeken wij een 

Medewerker Ticketing

voor circa 8 uur per week

De werkzaamheden bestaan onder meer uit:

Voorafgaand aan het festival:

 • het opvoeren & bijhouden van de kaartverkoop in het systeem Ticketworks van Gentlewear;
 • een wekelijkse voortgangsrapportage maken over de kaartverkoop;
 • de voortgangsrapportage optimaliseren en aan laten sluiten op de behoefte van de directie;
 • vragen van bezoekers over de kaartverkoop beantwoorden;
 • het bijhouden van groepen en contact onderhouden: kaartverkoop & arrangementen,
 • het bijhouden van vrijkaarten per voorstelling voor donateurs, begunstigers, sponsoren e.a. en het coördineren van De Toegift (zie oranjewoudfestival.nl/nl/geef-een-toegift).

Tijdens het festival: 

 • maak je dagelijks voortgangsrapportage van de kaartverkoop;
 • stuur je het team Kaartverkoop aan; 
 • geef je instructie aan vrijwilligers m.b.t. ticketcontrole bij aanvang van een concert;
 • ben je de algemene vraagbaak ticketverkoop;
 • beantwoord je algemene mails & de festivaltelefoon (met collega’s).

Eigenschappen

Onze nieuwe collega heeft HBO-denkniveau en een hands on-mentaliteit, is nauwgezet, resultaatgericht en enthousiast. Uiteraard heb je kennis van en ervaring met relevante ticketing-programma’s en sta jij open voor nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Ervaring in de culturele sector is een pre, evenals ervaring/affiniteit met klassieke muziek en festivals.

Je bent flexibel in denken en handelen als gevolg van veranderende omstandigheden en maatregelen. Ook toon je creativiteit bij het omgaan met specifieke problemen omtrent kaartverkoop. Je kunt meedenken over nieuwe verdienmodellen en deze omzetten in concrete toepassingen

Wij bieden:

De gemiddelde belasting voor deze freelance-functie is een dag per week. Dit zal tussen maart en mei waarschijnlijk minder zijn en in aanloop naar het festival meer, waarbij je in de voorbereidende fase werkt in een klein kernteam en tijdens het festival met vele vrijwilligers. Wij bieden voor deze functie op zzp-basis een marktconform honorarium.

Voel je je geïnspireerd?

Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 26 maart jouw motivatie en CV via marinda@oranjewoudfestival.nl, gericht aan Marinda de Groot onder vermelding van ‘Sollicitatie medewerker ticketing. Ook kun je Marinda mailen voor eventuele aanvullende vragen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Download

Download de vacature