Toegankelijkheid

Op deze pagina vind je alle details betreffende de toegankelijkheid van het festival voor bezoekers met een bepaalde beperking. Heb je vragen of assistentie nodig tijdens je bezoek? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via contact@oranjewoudfestival.nl.

Bereikbaarheid

Auto

Er is parkeergelegenheid vlakbij het festivalgebied aan de Prins Bernhardweg. Dit staat aangegeven op de festivalplattegrond. Vanaf het parkeerterrein is het ca. 15 min. lopen of ca. 5 min. fietsen naar de festivalentree. Er is ook een paard & wagen taxi naar de festivalentree. 

Parkeren voor minder validen

Mindervaliden kunnen, op vertoon van een invalidenparkeerkaart, parkeren op de special parkeerplaats aan de De Blocq van Scheltingaweg (zie de festivalplattegrond). Daar is genoeg plek, je hoeft niet van tevoren te reserveren.

Openbaar vervoer

Heerenveen heeft een intercitystation dat goed bereikbaar is vanuit meerdere richtingen. Om dan in Oranjewoud te komen, zijn er deze mogelijkheden:

* Een OV-fiets huren op station Heerenveen. Op de fiets naar Oranjewoud is 3,5 kilometer, dat is ongeveer 15 minuten fietsen.
* Gebruikmaken van Arriva Belbus 6261. Die rijdt regelmatig, mits gereserveerd. Minimaal een uur van tevoren reserveren:
    - telefoon: 0800 - 280 280 3
    - sms: 0800 - 280 280 3 
    - mail: centrale@kijlstra.nl 

De opstapplaats op Station Heerenveen is bij het busstation. In Oranjewoud is de reguliere opstapplaats de bushalte aan de Elisabethlaan.

Mobiliteit ter plekke

Dienstregeling voor mindervaliden

Tijdens het festival rijdt er vanaf de invalidenparkeerplaats een golfkar op basis van een dienstregeling langs het Salon Podium, Museum Belvedere, de Bunker en de ingang van de Overtuin. Er is ook vervoer mogelijk op oproepbasis. Contact hiervoor loopt via de festivaltelefoon: (0513) 201158. Je kunt de dienstregeling hier vinden >

Overtuin

De Overtuin waar zich De Proeftuin bevindt, bestaat voornamelijk uit gras en zandpaden. De festivalkassa en informatiebalie zijn bereikbaar voor rolstoelgebruikers, evenals de invalidetoiletten. Voor mensen die slecht ter been zijn, zetten wij golfkarren in.

Parklandschap

De wegen tussen de festivallocaties in Parklandschap Oranjewoud zijn verhard. Heb je moeite met het lopen van grotere afstanden of wil je je snel kunnen verplaatsen? Overweeg dan een fiets te huren.

Festivalbezoek

Locaties

Bij de beschrijving van elke concertlocatie vind je informatie over de toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking, eventueel voorzien van contactgegevens om vragen te stellen. Een link naar de locatie staat op elke programmapagina. Een overzicht van alle locaties vind je hier.

Honden

ADL-, epilepsie- en PTSS-hulphonden zijn overal toegestaan, de honden moeten aangelijnd en herkenbaar zijn als hulphund.  Gewone honden zijn in de Overtuin niet toegestaan. In de rest van Parklandschap Oranjewoud mogen honden komen, maar moeten deze vaak zijn aangelijnd.

Voedselallergieën

Op de menukaart in De Proeftuin is informatie opgenomen voor personen met bepaalde voedselallergieën of -intoleranties. Twijfel je of je iets kunt eten? Vraag dan aan de aanbieder wat er in de gerechten is verwerkt.

Informeer ons

Hoewel wij 100% toegankelijkheid niet kunnen garanderen, willen wij ons best doen dat zo veel mogelijk te benaderen. Help ons daarbij door ons van tevoren te informeren over jouw beperking en behoeften. Kom je iets tegen wat verbetering verdient, zowel in de informatievoorziening als ter plekke op het festival? Laat het ons weten. Samen moeten wij zo een heel eind komen.

E-mail contact@oranjewoudfestival.nl
Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens werkdagen van 09.00-17.00 uur
en tijdens het festival op: 0513-201158