Zonsondergangconcert: FEAN

Het veenlandschap in klank gevat


icon-timeza 30 mei 21:00-22:00

icon-pointerMuseum Belvédère

Zonsondergangconcert: FEAN

FEAN is de artist-in-residence van Klanklânskippen (Klanklandschappen), broedplaats en podium voor experiment, met het Friese landschap als inspiratiebron. Terwijl door de glazen panelen het avondlandschap rond het museum zich aan het publiek openbaart als kunstwerk op zichzelf, vertellen de musici en dichters van FEAN het verhaal van het veenlandschap.

Veengronden, door de eeuwen ontstaan door ophoping van plantenmateriaal in laagland, zijn in een relatief kort tijdsbestek door mensen ontwaterd en afgegraven ten bate van turfwinning en ontwikkeling van landbouwgrond. Door de ontwatering klinkt de bodem in, komen wij steeds verder beneden zeeniveau te liggen en verbrandt het veen door oxidatie met een grote CO2-uitstoot tot gevolg.

Het artistieke team van FEAN wordt gevormd door Piiptsjilling, een collectief bestaande uit Mariska Baars, Jan Kleefstra, Romke Kleefstra en Rutger Zuydervelt. Piiptsjilling bestaat inmiddels tien jaar en heeft meerdere nationale en internationale releases op haar naam staan. Voor de artist-in-residence zijn enkele muzikanten uit België uitgenodigd: jazzklarinettist en -saxofonist Joachim Badenhorst is bekend om zijn improvisaties en Sylvain Chauveau maakt minimale composities voor akoestische instrumenten, elektronica en zang.

In samenwerking met de Popfabryk.

Musici en uitvoerders

Collectief Piiptsjilling

Bestellen

€ 14,50*
€ 7,25 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 15 jaar)

*exclusief stapelkorting

Kaarten zijn alleen geldig in combinatie met een festivalbandje

Geannuleerd