Yoga in Concert

Een wonderlijke reis door de innerlijke ruimte met Canto in Flow


icon-timeSat 1 June 10:30-11:30

icon-pointerDe Overtuin

Yoga in Concert

8 saxofoons en een yogini leiden je in een betoverende stroom waarin muziek, ademhaling en beweging een worden. Terwijl je je overgeeft aan de golven van Canto Ostinato van Simeon ten Holt, geniet je van de speelse wisselwerking tussen beweging en geluid, spanning en ontspanning, continuïteit en flow. De muziek brengt je in een meditatieve staat waarbij het ritme van de voortdurende yogastroom je lijkt te hypnotiseren. Zo maak je een prachtige reis door de innerlijke ruimte die je geest doet verstillen en waaraan je ziel zich kan laven.

De muziek
Canto Ostinato heeft voornamelijk betrekking op het begrip tijd: het nemen van de tijd, tijdverdrijf, het maken van tijd. Het werk bestaat uit 106 afzonderlijke delen, die allemaal naar wens kunnen worden herhaald. Dit veroorzaakt een hypnotisch effect bij de luisteraar, die als het ware een tijdreis maakt door een landschap van geleidelijk veranderende muzikale elementen. Het resultaat is een meeslepend, rustgevend, melancholisch en levenslustig werk waarvan de heldere klank zich nog het beste laat vergelijken met Chopins pianomuziek.

Wat je kunt verwachten:
•    Het Nederlands Saxofoon Octet speelt een versie van Canto Ostinato van ongeveer een uur;
•    Daphne Koken is een Yoga Alliance gecertificeerd vinyasa-instructrice. Zij leidt je door de yogasequentie heen met veel in elkaar overvloeiende bewegingen. Door herhaling van de bewegingen op het ritme van Canto kom je al snel in een meditatieve staat;
•    De sequentie begint rustig, bouwt op en eindigt in savasana, een houding van volledige ontspanning, liggend op je rug;
•    Daphne maakt gebruik van een headset en versterking waardoor ze goed verstaanbaar is voor een grote groep mensen;
•    Canto in Flow is geschikt voor alle niveaus, er is geen yoga-ervaring vereist;
•    Voor yogamatten wordt gezorgd. Zorg zelf voor gemakkelijk zittende (yoga)kleding;
•    Yoga in Concert vindt plaats in de open lucht in de Overtuin. Bij minder gunstig weer wordt uitgeweken naar de Oranjezaal van Hotel Tjaarda.

Musici en uitvoerders

Daphne Koken, yoga
Nederlands Saxofoon Octet

Programma

Simeon ten Holt - Canto Ostinato
(arrangement Stefan de Wijs)

Bestellen

€ 19,50
€ 9,75 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (jongeren t/m 15 jaar)

Uitverkocht