Wunderhorns (Zonsopkomstconcert)

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet voor vroege vogels


icon-timeza 4 juni 05:00-06:00

icon-pointerSalon Podium

Wunderhorns (Zonsopkomstconcert)

Geniet van de eerste zonnestralen met het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) en Mahler als natuurcomponist pur sang. Daarna ga je samen ontbijten in De Proeftuin. Is er een beter begin van de dag denkbaar? 

Vanwege de belangrijke rol die de klarinet in de muziek van Mahler speelt, is het NAKK zijn muziek een beetje als ‘van hun’ gaan beschouwen. Dankzij een enorme veelzijdigheid is de klarinet het ideale instrument om alle kanten van het emotionele palet dat Mahler te bieden heeft, te doorgronden: van sierlijke Weense walsmelodieën tot muziek waaruit grote verwondering over de natuur spreekt en van berustende, troostrijke liederen tot extatische Oostenrijkse volksmuziek! 

Op 15 mei 2020 zou het zover zijn: in de Kleine Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw zou het NAKK in het kader van het derde Gustav Mahlerfestival - de eerste editie was precies 100 jaar daarvoor – een Mahlerprogramma in première brengen. Enorm vereerd dat zij op dit festival mochten spelen, had het NAKK een avontuurlijk, feestelijk en ontroerend programma met muziek van Mahler voor vier klarinetten ingestudeerd. En toen was daar een wereldwijde pandemie. De jongens van het NAKK lieten zich niet uit het veld slaan en zijn een aantal maanden later toch naar Het Concertgebouw getrokken om alle muziek die zij op het festival hadden zullen spelen, op te nemen voor een cd met daarbij Mahler als hun ultieme inspiratiebron. Dit heeft geresulteerd in de cd Wunderhorns, uitgebracht in april 2021 en door pers en publiek unaniem enthousiast ontvangen.

Musici en uitvoerders

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Programma

G. Mahler - Uit symfonie nr. 7 Erster Nachtmusik, arr. Bram Faber 
G. Mahler – ‘Ging heut morgen ubers feld’ uit Lieder eines Fahrenden Gesellen, arr. Jesse Faber 
G. Mahler/J. Faber Trauermarsch, uit symfonie nr. 5 
G. Mahler - Uit symfonie nr. 3 ‘What the wild flowers tell me’, arr. Jesse Faber 
G. Mahler/B. Faber - Mahler’s Walzerfolge 
G. Mahler/Radek Fedyk Gustavski Kuckuck 
G. Mahler – ‘Ich bin der welt abhanden gekommen’ uit Rückert-Lieder, arr. Bram Faber 
G. Mahler/Bram en Jesse Faber - Kann der Gustav Kochen?

Bestellen

€ 32,50
€ 21,25 (jongeren 19 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 18 jaar)

Prijs is inclusief gezamenlijk ontbijt van publiek en musici van 6.15 tot 7.00 uur en exclusief € 2,50 service- en transactiekosten per bestelling.

Persoonlijk Passe-Partout
Stel je eigen Persoonlijke Passe-Partout samen en ontvang tot 30% korting op de normale kaartprijzen, inclusief toekomstige bestellingen. Meer informatie >

Bestellen