Winnaar Dutch Jazz Competition: Aviv Noam Quartet

Running gig


icon-timevr 20 augustus 20:30-21:45

icon-pointerBaba Yaga (Play / Rabo Kinderproeftuin)

Winnaar Dutch Jazz Competition: Aviv Noam Quartet

Het Aviv Noam Quartet heeft de Dutch Jazz Competition 2020 gewonnnen. "Aviv Noam Quartet belichaamt een gezamenlijke creativiteit. De musici schrijven en spelen zij-aan-zij een energiek en sprankelend repertoire. Op het podium staan zij ver boven hun eigen noten en wordt er samen echt muziek gemaakt. Een lekker eigenwijs bandje met persoonlijkheden, attitude, mooie noten en spannende vormen", aldus de voorzitter van de vakjury Marius Beets.

Aviv Noam Quartet
Aviv Noam is geboren in Tel Aviv en zijn grootste muzikale openbaring vond plaats op het moment dat hij besloot om twee maanden de tijd te nemen om alleen te luisteren naar alle muziek van Charles Mingus. Sindsdien is hij een levenslange muzikale ontdekkingsreis begonnen.

Aviv Noam - saxofoon en compositie
Federico Calgano - basklarinet en compositie
Louis J. Bourhis - contrabas en compositie
Illia Rayskin - drums 

 De tweejaarlijkse, landelijke Dutch Jazz Competition (DJC) presenteert sinds 2000 een staalkaart van het toptalent in Nederland. Het is het een belangrijke stimulans voor de doorstroom van talent van conservatoria en muziekscholen naar een maatschappelijk bestaan en artistieke furore.

De vorige edities werden gewonnen door Jamesz met Izaline Calister (2000), On the line (Oene van Geel, Albert Veenendaal en Tmucin Sahin) (2001), Agog (2002), As Guests Quartet (2004), Robinson, Freitag & Caruso (2005), Fransz Von Chossy Quartet (2006), The Blazin' Quartet (2008), Het Castel/ van Damme Quartet (2010), Kapok (2012), het Loran Witteveen Quintet (2014), het Xavi Torres Trio (2016) en het Sun Mi Hong Quartet (2018).

Musici en uitvoerders

Bestellen

Vrij toegankelijk

Bestellen

Om toegang te krijgen dien je een gratis Overtuin Dagkaart te bestellen.

Overtuin Dagkaart uitverkocht?
Je kunt ook naar dit gratis optreden met elk willekeurig betaald concertkaartje.