Tragikomedie

Orlando Quintet


icon-timema 6 juni 11:30-12:30

icon-pointerSalon Podium

Tragikomedie

In het werk van Pavel Haas is de spiritualiteit en de geestkracht voelbaar waarmee hij de dramatische tegenslagen in zijn leven tegemoet trad. Uiteindelijk werd hij in 1944 in Auschwitz vermoord. Zijn ontroerende Blaaskwintet vormt een belangrijk voorbeeld van zijn zeer persoonlijke stijl, met invloeden uit de Tsjechische volksmuziek, jazz, synagoge- en Gregoriaanse zang. Ook het werk van Leoš Janáček was van grote invloed op zijn composities. Het kwintet bevat extremen in gevoelsuitingen, waaronder een ironisch-komische ‘excentrieke dans’ en een hartverscheurend gebed. 

Het programma opent met een melodieus blaaskwintet van Josef Bohuslav Foerster, afkomstig uit Bohemen, en sluit met het Tiende strijkkwartet van zijn beroemde landgenoot Antonín Dvořák. Dit meeslepende werk, met de bijnaam ‘Slavisch’, bevat onder andere een ‘dumka’, een Slavisch volkslied dat laveert tussen melancholie en vreugde, en een ‘skocna’, een energieke Tsjechische dans. 

Musici en uitvoerders

Orlando Quintet

Programma

Josef Bohuslav Foerster - Quintet op. 95 
Pavel Haas - Quintet op. 10 
Antonín Dvořák - Strijkkwartet nr. 10‚ Slavonic’ (arr. M. Popkin)

Bestellen

€ 19,50
€ 9,75 (jongeren 19 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 18 jaar)

Prijzen exclusief € 2,50 service- en transactiekosten per bestelling.

Persoonlijk Passe-Partout
Stel je eigen Persoonlijke Passe-Partout samen en ontvang tot 30% korting op de normale kaartprijzen, inclusief toekomstige bestellingen. Meer informatie >

Bestellen