[tik]

Natuur en cultuur in dialoog


icon-timema 6 juni 10:00-18:00

[tik]

Kunstenaarsduo Jurjen Alkema en Andrea Dröes brengen de natuur en cultuur met elkaar in dialoog met [tik], een locatiecompositie en lichtkunstwerk ineen dat zowel de chaotische als geometrisch geordende eigenschappen van de natuur hoor- en zichtbaar maakt. De makers over [tik]:

'Voor de compositie van de installatie laten we ons inspireren door de lokatie. De plattegrond van het veld met bomen is een grid van 7 x 7 punten die allemaal als individuele geluidsbron kunnen fungeren door er 49 aangenaam tikkende kastjes in te hangen. Hierdoor kunnen we geluid rond laten reizen door de installatie. Alle kastjes klinken ongeveer gelijk. Hierdoor gaat de compositie niet zozeer over melodie en klank als wel over ritme en ruimte. Je zou kunnen zeggen dat we een instrument met 49 toetsen ontwikkelen dat niet verschillende frequenties, maar verschillende locaties kan spelen. Jezelf tussen de boompjes plaatsen, levert de mooiste ervaring op.'

Musici en uitvoerders

Jurjen Alkema, compositie/lichtkunst

Programma

Jurjen Alkema & Andrea Dröes - [tik]

Bestellen

Vrij toegankelijk


Tip: The Woodpeckers, [tik] en Reflections zijn zelfstandig te bezoeken of als onderdeel van de interactieve wandelcompositie A Landscape That Is Us van Strijbos & Van Rijswijk.

Oranjewoud Festival is netwerkpartner van de Dag van de Componist.