They Have Waited Long Enough

Drie vrouwelijke componisten geven stem aan drie mythische vrouwen


icon-timezo 5 juni 15:00-16:15

icon-pointerSalon Podium

They Have Waited Long Enough

Componisten Annelies Van Parys, Aftab Darvishi en Calliope Tsoupaki creëren nieuwe, hedendaagse klanken voor drie vrouwen die veel te lang in de marges van de grote Griekse mythes hebben moeten wachten. Ze kleuren hun verhalen in met nieuw licht, nieuwe nuance en nieuwe slagkracht. Is Medea een wraakzuchtig monster of een moeder verteerd door compassie? Is Circe een kwaadaardige heks of een heldin vol grootse menselijkheid? En wat is er met dat zogenaamd weerloze wachten van Penelope? 

Schrijfster Gaea Schoeters zoekt naar woorden die deze vrouwen recht doen: ontroerend én bevrijdend. Sopraan Katharine Dain zingt hen tot leven. Drie kleurrijke solisten gaan een intense dialoog aan op karinet, duduk en qanun. Tamar Brüggeman, mede-oprichter van Wonderfeel, en Katharina Dain voorzien de drie personages van een inleiding. De eerder aangekondigede Britse classicist Natalie Haynes heeft helaas moeten afzeggen.

Uitvoerenden
Katharine Dain, sopraan 
Anna voor de Wind, klarinet 
Raphaëla Danksagmüller, duduk 
Osama Abdulrasol, qanun 
Tamar Brüggeman, inleider 
Ragazze Quartet

Programma

Annelies Van Parys – Medea 
Aftab Darvishi – Never Belonged 
Calliope Tsoupaki – Penelope

Bestellen

€ 22,50
€ 11,25 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 15 jaar)

Prijzen exclusief € 2,50 service- en transactiekosten per bestelling.

Persoonlijk Passe-Partout
Stel je eigen Persoonlijke Passe-Partout samen en ontvang tot 30% korting op de normale kaartprijzen, inclusief toekomstige bestellingen. Meer informatie >

Bestellen

They Have Waited Long Enough is een initiatief van Wonderfeel in co-productie met Lunalia, Antwerp Liedfest, Oranjewoud Festival, November Music & Mittelfest.

Oranjewoud Festival is netwerkpartner van de Dag van de Componist.