Technicolor (première)

Noord Nederlands Orkest met Julia Philippens


icon-timeza 4 juni 21:00-22:15

icon-pointerFB Oranjewoud Paviljoen (Overtuin)

Technicolor (première)

Geïnspireerd door een idee van Julia Philippens schreef componist Thomas Beijer het splinternieuwe jazzvioolconcert Concerto in Technicolor, in opdracht van Oranjewoud Festival en het Noord Nederlands Orkest. De combinatie Thomas Beijer en Julia Philippens laat je opveren uit je stoel. Philippens is een van de frontvrouwen van Fuse en gaat geen uitdaging uit de weg. Thomas Beijer ontpopt zich steeds meer tot een componist die je direct inpakt. Voeg daar het avontuurlijke Noord Nederlands Orkest aan toe en er staat je een enerverende nieuwe concertbeleving te wachten. Het jazzvioolconcert is geen dialoog tussen klassiek en jazz geworden maar een echt huwelijk tussen beide genres, waarin Julia het orkest het ene moment verleidt mee te improviseren, terwijl de musici op een ander moment het stramien van de partituur volgen.

Net zo uniek is het altvioolconcert dat de Rus Benjamin Yusupov schreef voor de wereldberoemde Maxim Vengerov en waarvan drie delen te horen zijn: Postludium en Go Tango voor orkest en het onstuimige Rock waarin Julia opnieuw soleert maar ditmaal op elektrische viool.

De Metropolis Symphony is Michael Daugherty’s muzikale antwoord op de Superman-mythe. Daarin combineert hij jazz, rock en funk met symfonische en avant-garde stijlen. Red Tape Tango componeerde hij nadat de superheld een gevecht op leven en dood leverde met aartsrivaal Doomsday.

Musici en uitvoerders

Clark Rundell, dirigent
Julia Philippens, viool
Noord Nederlands Orkest

Programma

Michael Daugherty – Red Tape Tango (uit Metropolis Symphony)
Thomas Beijer – Concerto in Technicolor voor jazzviool en orkest (première)
Benjamin Yusupov - Postludium, Go Tango, Rock (uit het altvioolconcert)

Bestellen

€ 29,50
€ 14,75 (jongeren 19 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 18 jaar)

Prijzen exclusief € 2,50 service- en transactiekosten per bestelling.

Persoonlijk Passe-Partout
Stel je eigen Persoonlijke Passe-Partout samen en ontvang tot 30% korting op de normale kaartprijzen, inclusief toekomstige bestellingen. Meer informatie >

Bestellen

Lees hier het interview met Julia Philippens over haar gedroomde jazzvioolconcert.

Oranjewoud Festival is officieel partner
van de Dag van de Componist