Sitkovetsky Trio

Sensationele Brahms en Schumann


icon-timeza 4 juni 19:15-20:15

icon-pointerSalon Podium

Sitkovetsky Trio

Het Sitkovetsky Trio heeft zich gevestigd als een van de opvallendste pianotrio’s van de nieuwe generatie. Met hun doordachte en betrokken aanpak van sensationele uitvoeringen oogstte het ensemble lovende kritieken en uitnodigingen door gerenommeerde concertzalen over de hele wereld, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw, Frankfurt Alte Oper, Palais des Beaux Arts, Musée du Louvre, l'Auditori Barcelona, Wigmore Hall en Lincoln Center New York. In Oranjewoud brengen zij een romantisch programma met Schumann en Brahms. 

Brahms had een bijzondere relatie met de Schumanns, zowel met de componist Robert als diens vrouw en latere weduwe, pianiste Clara Wieck. Schumanns vier Fantasiestücke doen in de verte denken aan de latere pianotrio’s van Haydn. Ze zijn gecomponeerd voor een uitvoering door amateurmusici en vallen op door hun delicate eenvoud in vergelijking met Schumanns andere kamermuziek voor piano en strijkers. Het karakter varieert van melancholiek en een vaag verlangen naar het onbekende in het openingsdeel, tot kracht en ernst in de finale. 

Brahms’ eerste pianotrio is een laat meesterwerk dat voortkomt uit een veel wildere jeugdcompositie. Hoewel het lage opusnummer anders doet vermoeden, schreef Brahms het werk pas tientallen jaren na het oorspronkelijke pianotrio waarop het is gebaseerd. Toch sijpelt in alles de originele inspiratiebron door. Een van Brahms’ doelen was om het ‘persoonlijke’ element te verwijderen, tot teleurstelling van Clara voor wie een van de geschrapte thema’s een directe verbinding had met Robert. Dat neemt niet weg dat veel elementen van de eerdere versie hun weg vonden naar het definitieve trio. 

Musici en uitvoerders

Sitkovetsky Trio

Programma

Schumann - Fantasiestücke, opus 88 
Brahms – Pianotrio nr. 1 in B, opus 8

Bestellen

€ 22,50
€ 11,25 (jongeren 19 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 18 jaar)

Prijzen exclusief € 2,50 service- en transactiekosten per bestelling.

Persoonlijk Passe-Partout
Stel je eigen Persoonlijke Passe-Partout samen en ontvang tot 30% korting op de normale kaartprijzen, inclusief toekomstige bestellingen. Meer informatie >

Bestellen

De vleugel is geleverd door Piano's Maene Nederland

De vleugel is geleverd door Piano's Maene Nederland