Paradys

Spraakmakende kunst in idyllisch Oranjewoud


icon-timezo 5 juni 10:00-17:00

Paradys

Van 7 mei tot en met 28 augustus presenteert Arcadia, de legacy-organisatie van LF2018, het kunstproject Paradys in Oranjewoud. Paradys brengt beeldende kunst uit alle hoeken van de wereld naar Oranjewoud om deze idylle uit te dagen. Curator Hans den Hartog Jager nodigt internationale topkunstenaars uit om nieuw werk te maken, geïnspireerd door de omgeving en de rijke geschiedenis van Oranjewoud. Alles is mogelijk: van kritisch commentaar op de buitenwereld en de macht die deze plek heeft geschapen tot pogingen om een plek als Oranjewoud nog mooier, nog paradijselijker te maken.

De tentoonstelling bevat werk van o.a.: Marianna Simnett, Charles Avery, Mercedes Azpilicueta, Diana Scherer, Erik van Lieshout, Augustas Serapinas, Isa van Lier, Louis le Roy, Kasper Bosmans, Athanas Kindendie / CATPC, Alexandra Pirici en Em’kal Eyongakpa.

Arcadisch Oranjewoud

Oranjewoud is een klassieke idylle, ooit aangelegd door de Friese Nassaus. Een zorgvuldig uitgekiend lustoord en een uitvloeisel van het idee dat natuur tembaar en het paradijs maakbaar is. Juist omdat Oranjewoud geen neutrale plek is, biedt het kunstenaars bij uitstek de gelegenheid de wereld op te stuwen, te bevragen en op te schudden.

Bestellen

Zie arcadia.frl voor meer informatie.

Ter plekke via Arcadia