Onbeperkt Ensemble

Wie is er eigenlijk zonder beperking?


icon-timezo 3 juni 11:00-12:00

icon-pointerRabobank Paviljoen

Onbeperkt Ensemble

Mensen met een verstandelijke beperking maken een wezenlijk deel uit van onze maatschappij. Oranjewoud Festival, Ateliers Majeur en Talant slaan de handen ineen om ook deze kwetsbare groep mensen op een actieve manier bij het festival te betrekken en hen aan te spreken op hun kwaliteiten en hun passie. Dit doen wij door een uitdagende en inspirerende muzikale verbinding te maken met professionele musici.

Wie is er eigenlijk zonder beperking?

Het Onbeperkt Ensemble is een klein orkest bestaande uit professionele musici en mensen met een verstandelijke beperking. Muzikale expressie is een universeel gegeven en vormt de gemeenschappelijke noemer waarbinnen mensen  met verschillende achtergronden en mogelijkheden elkaar kunnen vinden. In het Onbeperkt Ensemble kunnen mensen met een verstandelijke beperking serieus hun creatieve vermogen en muzikale mogelijkheden tonen.

Minimal music

Dat levert een interessant samenspel op waarvan je vandaag getuige kunt zijn. Het klankspel wordt mede bepaald en gevormd door ritmische structuren en doet denken aan minimal music zoals die van Philip Glass of Steve Reich: ostinato-achtige klanken die een fascinerende en meditatieve werking kunnen hebben op de toehoorder.

Onbeperkt Ensemble

fluitgroep
Merije Luinenburg
Gerard Klaren
Geert de Vries
Fiona van der Marel, dwarsfluit

akkoordinstrumenten
Henk Noppert, accordeon
Peter Huttinga, gitaar

slagwerk
James Yeoman
Marja Modderman
Trisia Dommershuijzen
Tiny Sypersma
Jappie Hoekstra

strijkers
Eleanore Tan, cello
Melisa Delgado, altviool

artistieke leiding
Remi Adriaansz en Stephan Mooibroek (muziektherapeuten)


Foto's Janita Baron

Kaarten

Vrij toegankelijk