Octetten

Rosanne Philippens & Friends


icon-timema 6 juni 15:00-16:20

icon-pointerSalon Podium

Octetten

Behalve een schat aan liederen, pianowerken en negen monumentale symfonieën schreef Schubert veel kamermuziek, waaronder strijkkwartetten en een prachtig strijkkwintet. In dezelfde periode waarin hij zijn vermaarde Rosamunde-kwartet en het alom bejubelde kwartet Der Tod und das Mädchen schreef, kwam zijn Octet tot stand, mogelijk ter voorbereiding op zijn negende symfonie. Het werd zijn grootste kamermuziekwerk, geschreven voor twee violen, altviool, cello, contrabas, fagot, hoorn en klarinet en duurt ruim een uur. Hij leed toen al aan syfilis wat hem enkele jaren erna fataal zou worden. 

Schuberts Octet wordt ingeluid door het Octet uit 1972 van de Fransman Jean Françaix voor dezelfde bezetting, een toegankelijk en speels stuk van een kwartier. Françaix was een meester-eclecticus die de lyrische elegantie van Chabrier en het ritmische gegrom van Stravinsky met de liederen en dansen van de Parijse cafés wist te combineren. Hij schreef in de traditie van Erik Satie met zijn excentrieke humor en diens navolgers, Francis Poulenc en Darius Milhaud. 

Uitvoerenden
Rosanne Philippens, viool 
Coraline Groen, viool 
Joël Waterman, altviool 
Johan van Iersel, cello 
Ying Lai Green, contrabas 
Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet 
Bram van Sambeek, fagot 
Ron Schaaper, hoorn 

Programma

Jean Françaix - Octet 
Schubert – Octet in F, D. 803 

Bestellen

€ 23,50
€ 11,75 (jongeren 19 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 18 jaar)

Prijzen exclusief € 2,50 service- en transactiekosten per bestelling.

Persoonlijk Passe-Partout
Stel je eigen Persoonlijke Passe-Partout samen en ontvang tot 30% korting op de normale kaartprijzen, inclusief toekomstige bestellingen. Meer informatie >

Bestellen