Navarra speelt Schubert

Schuberts grandioze laatste strijkkwartet ontsloten


icon-timevr 8 juni 20:00-21:00

icon-pointerRabobank Paviljoen

Navarra speelt Schubert

WIJZIGING

Zeer kort geleden bereikte ons het bericht dat het Navarra Quartet het optreden op Oranjewoud Festival helaas heeft moeten afzeggen vanwege zwaarwegende persoonlijke omstandigheden. Gelukkig hebben wij het jonge maar succesvolle Animato Quartet bereid gevonden in te vallen zodat het concert toch doorgang kan hebben. Vanwege de zeer korte termijn zal het programma worden gewijzigd in het 5e strijkkwartet in f klein van Haydn en het tweede strijkkwartet van Mendelssohn in a klein.

Het Animato Kwartet wordt gezien als Nederlands meest getalenteerde en veelbelovende toekomstig professioneel kwartet. De leden volgen hun individuele master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Eberhard Feltz aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn. De leden combineren technische begaafdheid met een vroege muzikale rijpheid. De NSKA heeft het Animato Kwartet op het oog als toekomstig postacademisch kwartet en investeert met lessen en masterclasses.

Het Animato Quartet ontving in december 2017 het stipendium van het Kersjes Fonds en violist Tim Brackman won in januari 2018 de 3de prijs bij het Nederlands Vioolconcours, afdeling Oscar Back.

====

Het Brits-Iers-Nederlandse strijkkwartet Navarra maakt steeds meer furore in binnen- en buitenland. Begin december ontvingen zij nog de prestigieuze Kersjesprijs voor hun ‘intense en poëtische spel met een uitzonderlijk breed spectrum aan kleuren en dynamiek’. 

Na een paar verrassend geraffineerde openingsstukken trakteert het kwartet ons op het meesterlijke laatste strijkkwartet van Franz Schubert. Daarin is diens bewondering voor Beethoven duidelijk te horen en doet het slot zelfs denken aan een opera van Rossini. Het is zonder meer het meest avontuurlijke en veelomvattende van al zijn kwartetten maar vreemd genoeg ook het minst bekende. Gecombineerd met de idylische setting in Parklandschap Oranjewoud wordt dit een ervaring om nooit te vergeten.

Musici en uitvoerders

Navarra Quartet (NL/UK)

Programma

Nikolai Artciboucheff - Serenade
Anatoly Lyadov - Mazurka
Felix Blumenfeld - Sarabande
Franz Schubert - Strijkkwartet nr. 15 in G gr., D.887

Thema

Kaarten

€ 19,50 (excl. stapelkorting)
Jeugd t/m 18 jaar € 2,50

Je zit binnen. Naast bovengenoemde prijzen worden geen andere kosten berekend.

› Bestel

Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door de Offringa-Hoekstra Stichting.

Bij dit concert is Staatsbosbeheer onze gastheer.