PRIKKEL

De bubbel als scheiding en verbinding tussen natuur en techniek


icon-timeza 9 juni 20:00-21:00

PRIKKEL

PRIKKEL* is een splinternieuwe multidisciplinaire voorstelling op de meest surreële locatie van het festival: de Bubbel. Deze reusachtige plastic installatie van de Italiaanse kunstenaar Marco Canevacci samen met de Zuid-Koreaanse kunstenares Yena Young en de Berlijnse studio Plastique Fantastique bestaat uit een grote transparante bubbel, een kleinere witte en een ring die als corridor beide bubbels met elkaar verbindt. Het kunstwerk biedt binnenin plaats aan 150 mensen. Enerzijds gaat het een innige en letterlijke verbinding aan met de omliggende natuur, anderzijds wordt deze juist een kunstmatige wijze gescheiden. Met deze Bubbel spelen Canevacci en Young een geraffineerd spel met binnen en buiten, natuur en cultuur.
 

Ik telde ooit de dagen dat ik niet buiten was geweest. Ik telde de dagen dat ik geen stemmen van andere mensen hoorde. Ik telde de dagen dat ik mijn eigen stem niet gehoord had.


Samen met Oerol en het Grachtenfestival gaf Oranjewoud Festival de jonge componist Tijn Wybenga opdracht tot het maken van een bijzondere voorstelling die de essentie van de Bubble blootlegt en de vele kenmerken ervan benut. Zijn voorstelling PRIKKEL gaat over de natuur als bron van alles, de moderne technologie waarmee de mens zich omringd weet en de worsteling daartussen:

In the Bubbel lijkt de rust terug te zijn gekeerd nadat een man het overprikkelende sociale leven achter zich heeft gelaten. Omgeven door slechts een flinterdun membraan voelt de man zich weer verbonden met zijn natuurlijke omgeving. Maar hoe stiller de omgeving wordt, hoe meer klank zijn eigen gedachten krijgen...


Concept/compositie: Tijn Wybenga
Choreografie: Uri Eugenio
Tekst: Jonne Kramer
Performers: Angelo Boltini, Geerte de Koe, Jelmer de Moed, Kika Sprangers, Pau Sola, Tijn Wybenga, Uri Eugenio, Reinier Demeijer.
Eindregie: Xander Straat
Productie: Karlijn Hemmer

*Oorspronkelijke titel: Moving Letters

Musici en uitvoerders

Collectief AM.OK
Jonne Kramer, schrijver/verteller
Marco Canevacci, architect/beeldend kunstenaar (IT)
Tijn Wybenga, componist/elektronica
Uri Eugenio, dans/choreografie
Yena Young, beeldend kunstenaar (KR)

Programma

Tijn Wybenga – Moving Letters

Thema

Kaarten

€ 17,50 (excl. stapelkorting)
Jeugd t/m 18 jaar € 2,50

› Bestel

In samenwerking met Oerol en Grachtenfestival.