Middernachtconcert

Zweef weg op wonderlijke klanken en ontroerende teksten door Nora Fischer & Friends


icon-timeza 3 juni 23:59-00:50

icon-pointerRabobank Paviljoen

Middernachtconcert

Tegen twaalven verzamelt iedereen zich in het Rabobank Paviljoen om, gewikkeld in een warme deken te luisteren naar het Middernachtconcert door de veelzijdige zangeres Nora Fischer met het Doelen Ensemble en Aart Strootman. In het programma staat de dood centraal:

Giudecca is de naam die Dante aan de diepste kring van de hel gaf in Inferno, het eerste deel van zijn Divina Commedia. In de gelijknamige compositie van Aart Strootman voor sopraan, gitaar en soundtrack wordt de afdaling hiernaartoe beschreven. De tekst is opgebouwd uit zinssneden die een inkijkje geven in deze allerdiepste krocht van de hel. Ontdaan van personages en ontmoetingen resteert in Giudecca een instrumentale enscenering die bevreemdend en beklemmend is.

Daarna volgt Death Speaks waarbij de Amerikaanse componist David Lang zich liet inspireren door teksten die Franz Schubert gebruikte voor zijn wereldberoemde liederen waarin de dood spreekt. Leun achterover, doe je ogen dicht en laat je meevoeren.

Het concert opent en sluit af met Schuberts Der Leiermann, het slotlied uit de Winterreise. Het gaat over een oude man met draailier die buiten staat in de sneeuw. Hij maakt wat muziek, maar eigenlijk luistert niemand. Zijn tijd is geweest...

Setting: binnen

Musici en uitvoerders

Aart Strootman, (elektrisch) gitaar
Maarten van Veen, piano
Nora Fischer, sopraan
Wiek Hijmans, elektrisch gitaar
Yannick Hiwat, (e-)viool

Programma

Franz Schubert - Der Leiermann
David Lang - Death Speaks
Aart Strootman - Giudecca

Kaarten

Het Middernachtconcert is onderdeel van de NACHT VAN HET PARK:

  • € 29,50 passe-partout (minus tot 30% stapelkorting)
  • € 2,50 passe-partout t/m 18 jaar
› Bestel