It Font / Seven Short Films (Silent Movie)

Films van Lân fan taal en Noordelijk Film Festival


icon-timedo 7 juni 20:00-22:00

It Font / Seven Short Films (Silent Movie)

20.00-20.20 uur:
Lân fan taal / De Taalkaravaan presenteert: It Font (20 min.)
Een multimediaal poëzieproject van schrijver-dichter en Dichter van Fryslân Eeltsje Hettinga en videokunstenaar Lotte Middendorp. In hun werk zijn beeldende kunst, voordracht, muziek en poëzie op sterk zintuiglijke manier met elkaar verweven. Het water, de kust en de zee vormen de rode draad in het geheel.

20.30-21.45 uur:
Noordelijk Film Festival presenteert: Seven Short Films (72 min.)
Een selectie van zeven korte films, speciaal samengesteld voor Oranjewoud Festival. Van poëtische en muzikale ‘shorts’ tot aan ontroerend drama, animatie en komedie, telkens aansluitend bij de thema’s (klassieke) muziek of taal in de breedste zin.

  • Obe’s Ein - Een korte edit door Sjoukje Visser van de Friese dichter Obe Postma die het gedicht ‘Ein’ opdraagt, ondersteund door een nieuwe soundtrack en beelden van de dichter zelf uit het Fries Film Archief. Sjoukje Visser, Nederland, 2018, 2 min.
  • The Cap & Bells - Uniek project uit Estland waarbij muziek, poëzie en film gecombineerd wordt. Centraal staat de persoonlijkheid en legacy van een van de grootste poëten van de 20e eeuws, William Butler Yeats. Carlos E. Lesmes, Estland, 2016, 11 min.
  • Wave - Gaspar wordt op een dag wakker uit een coma en spreekt een totaal onherkenbare taal. Zelfs de taal experts weten niet wat ze met hem aanmoeten. Benjamin Cleary & TJ O'Grady-Peyton, Ierland, 2017, 14 min.
  • Mozart - De opgesloten parkiet Mozart beraamt een moord op zijn norse baasje die hem elke dag dwingt naar Mozart te luisteren. Met bewerkte versie van Mozarts opera's als essentiële soundtrack. Anders Lindved, Denemarken, 2017, 7 min.
  • Luister - Het leven kan soms overweldigend zijn, vooral als je opgroeit. In Luister komt een unieke dwarsdoorsnede voorbij van de gesprekken met de Kindertelefoon. Astrid Bussink, Nederland, 2017, 15 min.
  • Manivald - Komische animatie waarin de muzikale vos Manivald van 33 nog steeds thuis woont bij zijn gepensioneerde moeder. Reparateur Toomas, een sexy wolf, schudt de boel even flink op. Chintis Lundgren, Estland, 2017, 13 min.
  • Skógafoss - Gijs is samen met zijn vriendin Hanna op vakantie in IJsland. Tijdens een wandeltocht naar de beroemde waterval, wordt hij telkens gestoord door telefoontjes van zijn moeder, die voor de zoveelste keer zijn hulp nodig heeft. Winnaar Nieuwe Competitie #4 van het Noordelijk Film Festival. Niels Bourgonje, Nederland/IJsland, 2017, 10 min.

Kaarten

Vrij toegankelijk