Inner Voice

Cora Burggraaf en de binnenstem van Elsa Diepenbrock


icon-timevr 20 augustus 15:30-16:30

Inner Voice

Inner Voice is een muzikale voorstelling over een vrouw die haar eigen stem lange tijd liet verstommen. Als echtgenote van de beroemde componist Alphons Diepenbrock die alle aandacht opeiste, viel Elsa Diepenbrock langzaamaan stil. Ook al hielp zij als stottertherapeut anderen juist te praten en sprak zij met gemak in drie talen een grote groep mensen toe, haar eigen stem haperde. Geleidelijk bewoog zij van branie naar bescheidenheid.

Omdat muziek voor Elsa gelijk stond aan het leven, zong zij in haar hoofd. Cora Burggraaf duikt in haar wereld en leent Elsa haar stem. Hun stemmen passen bij elkaar. Inner Voice is een verhaal van herkenning.

Wandelend door de Ecokathedraal luister je met een koptelefoon naar Elsa’s muzikale en persoonlijke wereld. Doordat gebruik wordt gemaakt van binaural geluidstechniek lijkt het alsof de stemmen en de muziek in je hoofd zitten. Zo ervaar je bijna fysiek de binnenwerelden van Elsa, Cora en hopelijk die van jezelf. Maar vergis je niet: er komt een moment dat de binnenstem een buitenstem wordt, in levende lijve…

Musici en uitvoerders

Cora Burggraaf, mezzosopraan
Hans Eijsackers, piano

Programma

Muziek van o.a. Alphons Diepenbrock, Gustav Mahler, Richard Wagner, Anna Cramer, Georges Bizet e.a. Gebaseerd op Cécile en Elsa, strijdbare freules van Elisabeth Leijnse.

Bestellen

€ 17,50
€ 8,75 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 15 jaar)

Prijzen exclusief € 2,50 service- en transactiekosten per bestelling.

Persoonlijk Passe-Partout
Stel je eigen Persoonlijke Passe-Partout samen en ontvang tot 30% korting op de normale kaartprijzen. Meer informatie >

Uitverkocht


Cora Burggraaf als maker
Mezzosopraan Cora Burggraaf profileert zich met de concertvoorstelling Inner Voice niet alleen als zangeres maar ook als maker. Daarbij zoekt zij naar manieren om de liedkunst te vernieuwen en daarmee een nieuw en breder publiek te raken.

De voorstelling maakt deel uit van een tweejarig ontwikkelingstraject waarin Cora in haar nieuwe-makerschap wordt begeleid door Oranjewoud Festival. Mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.