How to play the triangle (première)

Immigratie, adaptie en acceptatie in een vrolijke, interactieve concertvoorstelling


icon-timedo 30 mei 17:30-18:30

icon-pointerFB Oranjewoud Paviljoen

How to play the triangle (première)

How to play the triangle is een unieke concertvoorstelling met veel dramatiek, virtuositeit en humor. De triangel vormt daarin een metafoor voor de ongemakkelijke driehoek immigratie, adaptatie en acceptatie - beladen begrippen die allerhande vragen en emoties oproepen. Niet alleen anonieme immigranten, maar ook inmiddels geaccepteerde en succesvolle Nederlandse componisten als David DrammVanessa Lann, Ned McGowan, Ron Ford (allen uit de Verenigde Staten) en Tatiana Koleva (uit Bulgarije) hebben een dergelijk proces moeten doorstaan. Splinternieuwe werken van hun hand vormen de muzikale stapstenen waarlangs het publiek wordt geleid. Rode draad vormt de muziek uit Leonard Bernsteins West Side Story die zich immers met dezelfde thematiek bezighoudt.

Workshops en inleiding
How to play the triangle is ook een interactieve voorstelling. Maar liefst honderd triangels worden door het publiek bespeeld tijdens de korte composities Triangled en Snapped. Ter voorbereiding hierop wordt overdag op twee momenten een korte workshop aangeboden door Tatiana Koleva en de Youth Percussion Pool. Iedereen die een kaartje heeft gekocht voor het concert wordt uitgenodigd zich voor een van deze workshops op te geven en eigenhandig leren hoe je de triangel van culturele eenwording bespeelt:

Tip: voorafgaand aan de voorstelling verzorgt Thea Derks een inleiding op dit programma. Net als de workshop is deze vrij toegankelijk voor kaarthouders van dit concert. Meer informatie >

Musici en uitvoerders

Tatiana Koleva, slagwerk
Youth Percussion Pool

Kaarten

€ 17,50*
€ 8,75 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (jongeren t/m 15 jaar)

*exclusief stapelkorting

› Bestel