Goldmund Quartet

Strings With Wings


icon-timema 6 juni 13:15-14:15

icon-pointerSalon Podium

Goldmund Quartet

Het Goldmund Quartet is een van de opwindendste jonge strijkkwartetten van het moment. Het kwartet overtuigt al meer dan tien jaar met voortreffelijke en homogene vertolkingen van de grote klassieke en moderne werken van de strijkkwartetliteratuur. Met hun naar binnen gerichte muzikaliteit, perfecte intonatie en tot in de details uitgewerkte frasering weten de vier strijkers wereldwijd hun publiek te inspireren.  

The Smile of the Flamboyant Wings is een schilderij van de Spaanse kunstschilder Joan Miro, in klank omgezet door de Bulgaarse componist Dobrinka Tabakova, volgens sommigen een componist van ‘bedachtzame en toegankelijke muziek’ met ‘gloeiende tonale harmonieën en grote, weidse gebaren’. 

Grotendeels vergeten in de decennia na zijn dood, is het grote oeuvre van de Tsjechische componist Erwin Schulhoff de afgelopen tijd veel belangrijker geworden. Zijn Five Pieces zijn bijna honderd jaar oud en behoren tot zijn succesvolste muziek. 

Het optreden eindigt met het beroemde Der Tod und das Mädchen van Schubert, naar het gelijknamige gedicht van Matthias Claudius. Schubert verwijst daarin naar de periode aan het einde van de 18e eeuw waarin de dood en ziekte in het dagelijks leven duidelijk aanwezig waren, een terugkerend thema in zijn composities uit die tijd.

Musici en uitvoerders

Goldmund Quartet

Programma

Dobrinka Tabakova - The Smile of the Flamboyant Wings 
Erwin Schulhoff - Five Pieces 
Franz Schubert – Strijkkwartet nr. 14 in d, D.810 (Der Tod und das Mädchen) 

Bestellen

€ 22,50
€ 11,25 (jongeren 19 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 18 jaar)

Prijzen exclusief € 2,50 service- en transactiekosten per bestelling.

Persoonlijk Passe-Partout
Stel je eigen Persoonlijke Passe-Partout samen en ontvang tot 30% korting op de normale kaartprijzen, inclusief toekomstige bestellingen. Meer informatie >

Bestellen