Folly Ball Live (première)

Lichtspel waarin niets lijkt wat het is


icon-timezo 5 juni 22:30-23:40

icon-pointerTheepaviljoen (Overtuin)

Folly Ball Live (première)

Achterin de Overtuin in Oranjewoud staat een folly*, een prachtig klein tempeltje. Dit bouwwerkje heeft Paul en Menno de Nooijer geïnspireerd om een visueel spektakel te creëren vol absurde illusies. Achter de zuilen van het tempeltje verschijnen de meest wonderlijke creaties: een kapotgeslagen gitaar gaat in rook op, vangt de haai al die rennende gitaristen? 

Tijdens de Nacht van het Park zie en hoor je meerdere gitaristen variaties spelen op het beroemde akkoordenschema spelen van La Folia, een van de oudste thema's in de Europese muziek. Maar welke gitarist is nu echt en welke een levensgrote projectie? Kortom, het belooft een absurd feestelijk bal te worden in de folly van Oranjewoud. 

Paul en Menno de Nooijer zijn geen doorsnee beeldmakers. De drang om de zichtbare wereld te manipuleren, om de alledaagse werkelijkheid even uit haar verband te halen en in een andere gedaante of ander perspectief te tonen, loopt als een rode draad door al hun fotowerken en films. 

Izhar Elias, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, is een van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Zijn poëtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk, de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia. Izhar heeft samen met Paul en Menno tal van bijzondere live performances gemaakt. Afgelopen editie van het Oranjewoud Festival stonden ze met Moving Guitars in de Nacht van het Park. 

*Een folly of follie is een onconventioneel gebouw of bouwwerk, dat ongeschikt is voor huisvesting of andere functies en uitsluitend een decoratief, kunstzinnig of ludiek doel dient. De term folly is overgenomen uit het Engels waar het dwaasheid betekent. (Bron: Wikipedia)

Musici en uitvoerders

Paul en Menno de Nooijer, videokunst

Programma

Variaties op La Folia 
Luigi Boccherini – Fandango 
Franz Schubert – Ständchen 

Bestellen

Folly Ball Live maakt deel uit van de Nacht van het Park

Nacht van het Park (volledig programma)
€ 34,50
€ 22,25 (jongeren 19 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 18 jaar)

Prijzen exclusief € 2,50 service- en transactiekosten per bestelling.

Persoonlijk Passe-Partout
Stel je eigen Persoonlijke Passe-Partout samen en ontvang tot 30% korting op de normale kaartprijzen, inclusief toekomstige bestellingen. Meer informatie >

Bestellen