FlitsOpera (8+)

Maak je eigen opera en word een ster!


icon-timezo 22 augustus 13:15-15:15

icon-pointerMikrokosmos (Play / Rabo Kinderproeftuin)

FlitsOpera (8+)

Ooit een opera willen schrijven en er ook nog in optreden? Nooit aan gedacht natuurlijk. Nu kan het! Onder begeleiding van een echte componist en een schrijver maak je in een recordtijd een echte miniopera, compleet met kostuums en een optreden voor iedereen die het wil horen en zien.

Eerst bedenk je met zijn allen een mooi verhaal, een grappige gebeurtenis of gewoon iets knettergeks wat niet bestaat. Daarna ga je met Merlijn een libretto schrijven (zo heet dat bij opera) of sla je met Anne-Maartje aan het componeren aan de piano. Als jullie klaar zijn, trek je jouw kostuum aan. Snel even repeteren met Catrien en… optreden maar. Misschien zit er stiekem wel een operadiva in jou! TralalaLAAAA!!!… (oh sorry, ik liet mij even gaan).

O ja, er doet nu een echte operazangeres mee: Merlijn!

Musici en uitvoerders

Anne-Maartje Lemereis, compositie
Catrien van der Molen, regie
Merlijn Runia, mezzosopraan

Bestellen

Gratis deelnemen

Houd er rekening mee dat als je meedoet met FlitsOpera je twee uur onder de pannen bent. Dat lijkt lang maar de tijd vliegt doordat je telkens iets anders doet. Aan het eind komen je ouders, grootouders en misschien wel de internationale pers luisteren naar de première van JOUW opera!

Bestellen

FlitsOpera is ontwikkeld door Oranjewoud Festival in samenwerking met KASKO Huis voor muziektheater.

Lees hier het artikel over Anne-Maartje Lemereis en Remy Alexander in de NRC van 23 juli.