Die schöne Müllerin #1

Een schandalig nieuw licht op Schuberts Die schöne Müllerin


icon-timeSat 1 June 15:15-16:15

icon-pointerFB Oranjewoud Paviljoen

Die schöne Müllerin #1

Je kunt natuurlijk weigeren naar ze te luisteren. Want hoe durft een trendy band de grootste liedschrijver aller tijden zo te belasteren? Poparrangementen in het ENGELS. Bah! Maar… laat je je stiekem toch verleiden tot het bijwonen van een optreden, dan verdwijnen al je vooroordelen als sneeuw voor de zon. Niet alleen zijn zij de wegbereiders voor een nieuwe generatie Schubert-fans, ook bieden zij een heel nieuw perspectief op het alom geprezen liedrepertoire. Elke bewerking en vertaling toont oprechte liefde en respect voor Schubert. Tegelijk is er de bereidheid om te breken met alle conventies en nieuwe facetten te ontdekken van deze prachtige liederen.

Uiteindelijk zul je ervaren dat The Erlkings een zeer waardevolle aanvulling vormen op Schuberts nalatenschap. Zij vormen de brug tussen het tegenwoordig geliefde genre van singer-songwriters en de grote liedcomponisten van weleer. De liederen van Schubert en Schumann worden herontdekt vanuit een modern Engelstalig vocabulaire. De ongewone combinatie van stem, gitaar, cello, tuba en drums zorgt voor een nieuwe klankwereld die zelfs de meest conservatieve liedkunstexpert van dit repertoire laat genieten als ware het voor het eerst.

(Het verhaal van Die schöne Müllerin gaat over een rondtrekkende leerling, die op een molen komt werken en daar verliefd wordt op de knappe molenaarsdochter. Zij schenkt haar hart echter aan een jager. Vol liefdesverdriet verdrinkt de jongen zich in de molenbeek.)

Tip 1: Luister voorafgaand aan dit optreden op Landgoed Oranjewoud wat Schatbewaarder en Fuse-lid Emma van der Schalie te vertellen heeft over Schuberts liedkunst. Meer info >

Tip 2: Wil je weten hoe het origineel klinkt? Ga dan naar het optreden van Andrew Dickinson en Matthew Fletcher op zondag 2 juni in het Rabobank Paviljoen. Meer info >
 

Musici en uitvoerders

The Erlkings (DE)

Programma

Franz Schubert - Die schöne Müllerin*
*Complete cyclus van 20 liederen, herschapen door The Erlkings

Bestellen

€ 19,50*
€ 9,75 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (jongeren t/m 15 jaar)

*exclusief stapelkorting

› Bestel kaarten

This concert is included in the international visitor programme.