Chanting Forest (pilot)

Kom te weten wat verstilling, effecten en leiderschap met je doen


icon-timezo 10 juni 12:00-13:00

icon-pointerThomaskerk Katlijk

Chanting Forest (pilot)

Tijd en aandacht zijn schaars. Hoe verdelen wij die eigenlijk over onszelf, anderen en de maatschappelijke thema’s die ons bezighouden? Diederik Rijpstra probeert antwoord te vinden op deze vraag met zijn compositie Chanting Forest. Dat is een muzikale installatie voor een koor, waar je als publiek geblinddoekt doorheen loopt.

Woud van zangers

De opstelling in de ruimte is zodanig dat de koorleden ongeveer twee meter van elkaar verwijderd zijn. Zo ontstaat er een soort bos van zangers waar ruimte genoeg is om tussendoor te bewegen.

Onderzoek

De componist wil graag meer te weten komen over drie aspecten van het muziekstuk. Tijdens deze pilot vormen zij elk een deel van ongeveer tien minuten, telkens voorafgegaan door een korte uitleg:

 1. Lux Silentiosa - Hierin wordt geprobeerd jou zo min mogelijk te beïnvloeden en zoveel mogelijk ruimte te geven aan je verbeelding.
 2. Parade - Tijdens dit gedeelte worden allerlei effecten uitgeprobeerd die jou zouden kunnen prikkelen.
 3. Who Guides? - Hierin wil de componist onderzoeken wat het effect is op jouw beleving als jij zelf invloed kunt uitoefenen op de muziek.

Draag bij aan het maakproces

Op deze manier verzamelt de componist voldoende gegevens om een volwaardig werk te kunnen schrijven voor groot koor dat in 2019 op Oranjewoud Festival en tal van andere festivals en podia te horen zal zijn. Ben je benieuwd hoe zoiets in zijn werk gaat? Doe dan mee en draag bij aan het creatieve proces.

  Musici en uitvoerders

  Consensus Vocalis
  Diederik Rijpstra, componist

  Programma

  Diederik Rijpstra - Chanting Forest

  Kaarten

  € 10
  Jeugd t/m 18 jaar € 2,50
  Let op: het aantal plaatsen is beperkt

  › Bestel

  Meer informatie

  Wil je meer te weten over het hoe en waarom van Chanting Forest? Dan kun je dat hier lezen.