Beethoven Party

Noa Wildschut met Beethovens Vioolconcert


icon-timeza 30 mei 21:00-23:30

icon-pointerFB Oranjewoud Paviljoen

Beethoven Party

Twee bekende werken van Beethoven vanuit een minder bekend perspectief, namelijk Beethoven als PARTY ANIMAL. Volgens hardnekkige geruchten moest dit muzikale genie namelijk vele malen verhuizen in Wenen doordat hij meer van feestjes hield dan (van) zijn buren. Het kan natuurlijk ook zijn dat hij zijn geluidsinstallatie te hard aanzette vanwege zijn toenemende doofheid.

Hoe dan ook, de avond opent met Beethovens Pastorale Symfonie, vakkundig bewerkt door Magnus Boye Hansen voor zijn Boyes Caféorkester. Dit zevenkoppige ensemble uit Noorwegen heeft zich gespecialiseerd in het terugbrengen van symfonisch repertoire tot de essentie. Daarna is Beethovens niet minder beroemde Vioolconcert te horen, ditmaal bewerkt door pianist Mathias Halvorsen. Solist is Noa Wildschut die in Oranjewoud geen introductie meer behoeft.

In de loop van de avond krijgt Noa als eerste de eretitel Ambassadeur van Oranjewoud Festival toegekend. Daarna gaan de voetjes van de vloer, gaat de bar open en speelt het Caféorkester een keur aan Weense walsen. Het blijft tenslotte een feestje.

Musici en uitvoerders

Boyes Caféorkester (NO)
Noa Wildschut, viool

Programma

Beethoven - Symfonie nr. 6 in F, opus 68 'Pastorale' (arr. Magnus Boye Hansen)
Beethoven - Vioolconcert (arr. Mathias Halvorsen)
J. Strauss e.a. - Weense walsen

Bestellen

€ 29,50*
€ 14,75 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 15 jaar)

*exclusief stapelkorting

Kaarten zijn alleen geldig in combinatie met een festivalbandje

Geannuleerd