A Landscape That Is Us

Strijbos & Van Rijswijk brengen het landschap tot klinken


icon-timezo 5 juni 11:00-21:00

A Landscape That Is Us

Ervaar Parklandschap Oranjewoud op een unieke manier. Speciaal voor het festival componeerden Strijbos & Van Rijswijk een nieuw werk, bestaande uit muziek en teksten, waarin de bezoeker en de omgeving een leidende rol spelen. Met een koptelefoon en een iPad loop je door De Overtuin en het Museumpark. De zelfgekozen route bepaalt het verloop van de compositie. Dat geldt ook voor de al dan niet toevallige geluiden die door de microfoon van de iPad worden opgevangen.

Tijdens de wandeling kom je spiegelende geluidspanelen tegen van kunstenaar Marc van Vliet, trommelende spechten van Marco Barotti en tikkende kastjes van Jurjen Alkema & Andrea Dröes. Deze kunstwerken zijn autonoom maar gaan ook een interactie aan met de geluiden op je oren. Daardoor worden zij deel van A Landscape That Is Us.
 

Jij bepaalt de weg, het geluid stuurt jouw blik, het landschap zal nooit meer hetzelfde zijn.


Het gevolg is dat je als bezoeker onderdeel wordt van de compositie, waar je zelf aan meebouwt. Jouw ervaring en plaats in de ruimte zijn feitelijk het belangrijkste onderdeel ervan, je nieuwe perspectief op het landschap het eigenlijke kunstwerk.

Musici en uitvoerders

Alejandra Theus, acteur
Frank Siera, schrijver
Jellichje Reijnders, dramaturg
Jurjen Alkema, compositie/lichtkunst
Marc van Vliet, beeldend kunstenaar
Marco Barotti, beeldend kunstenaar
Strijbos & Van Rijswijk, compositie

Programma

Jeroen Strijbos & Rob van Rijswijk - A Landscape That Is Us

Bestellen

€ 14,50
€ 7,25 (jongeren 19 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 18 jaar)

Prijzen exclusief € 2,50 service- en transactiekosten per bestelling.

Persoonlijk Passe-Partout
Stel je eigen Persoonlijke Passe-Partout samen en ontvang tot 30% korting op de normale kaartprijzen, inclusief toekomstige bestellingen. Meer informatie >

Bestellen


Zo werkt het
Met een ticket kun je op het festival een tijdslot reserveren. Gedurende twee uur krijg je de beschikking over een iPad en een hoofdtelefoon waarmee je de compositiewandeling op je eigen tempo kunt lopen. De minimale duur is ongeveer een uur.

Heb je een dagkaart, dan kun je voor een reservering bellen naar 0513-201158.

Oranjewoud Festival is netwerkpartner van de Dag van de Componist.