A Family Quartet

Indringend portret van een bijzondere familie


icon-timeza 2 juni 20:00-22:00

icon-pointer't Proevertje (Overtuin)

A Family Quartet

In A Family Quartet volgen we Nederlands jongste én grootste viooltalent Noa Wildschut en haar familie in de aanloop naar haar internationale doorbraak en debuutalbum bij Warner Classics. Samen met haar zus Avigal deelt Noa van jongs af aan een enorme liefde voor muziek. Beiden worden binnen het gezin gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen, met als drijvende kracht moeder en vioolpedagoog Liora. Wanneer Noa’s carrière een vlucht neemt, heeft dat zijn weerslag op het gezin. De film van regisseur Simonka de Jong laat zien hoe elk gezinslid zich moet verhouden tot haar talent. 

De regie van A Family Quartet is in handen van Simonka de Jong: “Het was voor mij een bijzonder en intensief proces om deze film te maken. Drie jaar - vanaf Noa’s 12de tot haar 15de – heeft de familie mij en mijn camera toegelaten in hun leven. Dankzij hun openheid is A Family Quartet een intiem portret geworden van een gezin waarin een uitzonderlijk talent opgroeit”.

‘Een kennismaking […] met Noa Wildschut die je niet makkelijk van je af kunt schudden.’ – Cine.nl
‘Een intiem inkijkje in een gezin dat onder bijzondere omstandigheden normaal probeert te functioneren.’ – De Volkskrant
‘Zelden een dergelijk oprecht mooi stukje film gezien […] ook met ogen dicht een betoverende film’ – Cinemagazine

Musici en uitvoerders

Noa Wildschut, viool
Yoram Ish-Hurwitz, piano/artistiek leider (IL/NL)

Thema

Noa's Choice

Kaarten

Vrij toegankelijk

A Family Quartet is geproduceerd door Basalt Film en 24classics in samenwerking met NTR en is mede tot stand gekomen door het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds, de Film Production Incentive en het VSBfonds.