Summer Winds

Als Poulenc een raam opent, komt heel Frankrijk binnen


icon-timeSat 1 June 17:00-18:00

icon-pointerRabobank Paviljoen

Summer Winds

Dit speciaal voor het festival samengestelde ensemble bestaat uit de Georgisch-Nederlandse pianiste Nata Tsvereli en vijf blazers van het Noord Nederlands Orkest*. Hun gezamenlijke muzikale passie staat garant voor een onvergetelijk concert. Centraal in hun programma staan het trio en het sextet van Francis Poulenc, aangevuld met een blaaskwintet van Paul Taffanel.

De humor, opgewektheid en Franse charme evenals het sublieme vakmanschap dat Stravinsky en andere componisten zo bewonderden, zijn volledig aanwezig in Poulencs trio voor hobo, fagot en piano.

Zijn sextet is een verhaal apart. Hoewel voltooid in 1931 bleef de componist lang ontevreden over het resultaat. In 1933 deed hij een nieuwe poging maar pas in 1940, nadat de Duitsers de Fransen op de knieën hadden gekregen, voltooide Poulenc het werk in een poging de Franse cultuur te verdedigen. Het stuk is zo geschreven dat de klankkleuren van elk van de instrumenten tot het uiterste worden benut. Muziekcriticus André Georges wist Poulencs zonnige stijl te typeren met de uitspraak: ‘Als Poulenc een raam opent, komt heel Frankrijk binnen.’

*De blazers van het Noord Nederlands Orkest zijn:

  • Francesco Gatti, fluit
  • Justine Gerretsen, hobo
  • Rob van der Vlugt, klarinet
  • Marije van der Ende, fagot
  • Hanna Guirten, hoorn
Musici en uitvoerders

Leden van het Noord Nederlands Orkest
Nata Tsvereli, piano

Programma

Francis Poulenc – Trio voor hobo, fagot en piano
Francis Poulenc – Sextet voor piano en blaaskwintet
Paul Taffanel - Blaaskwintet
 

Bestellen

€ 22,50*
€ 11,25 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (jongeren t/m 15 jaar)

*exclusief stapelkorting

› Bestel kaarten