Die schöne Müllerin #2

Een noodlottige liefde in beeldschone muziek gevat


icon-timeSun 2 June 12:00-13:00

icon-pointerRabobank Paviljoen

Die schöne Müllerin #2

Waar The Erlkings de dag ervoor Schuberts liedrepertoire benadert vanuit het perspectief van troubadours en daarmee een verfrissend nieuw licht werpt op Schuberts Die schöne Müllerin, gaat het hier om het originele werk, uitgevoerd door tenor Andrew Dickinson en pianist Matthew Fletcher.

De cyclus bestaat uit twintig getoonzette gedichten van Wilhelm Müller. Samen vormen zij het verhaal van een rondtrekkende leerling die op een molen komt werken en daar verliefd wordt op de knappe molenaarsdochter. Zij valt echter voor de charmes van een jager. Gek van liefdesverdriet verdrinkt de jongen zich in de molenbeek.

Net als in zijn even beroemde cyclus Die Winterreise is de natuur overal aanwezig. Waar in Die Winterreise gaandeweg alles wordt verblind door het sneeuwlandschap, overheerst in Die schöne Müllerin het groen: de prille liefde, de naderende lente, de kleren van de jager en het nabijgelegen bos. Hier spreekt de romanticus over de natuur die de mens domineert zonder dat deze hierin kan ingrijpen of eigenlijk maar kan bevatten wat hem overkomt. 

Tip: wil je ook de schandalige versie horen van Die schöne Müllerin? Ga dan naar The Erlkings op zaterdag 1 juni om 15.15 uur.

Musici en uitvoerders

Andrew Dickinson, tenor (UK)
Matthew Fletcher, piano (UK)

Programma

Franz Schubert - Die schöne Müllerin

Bestellen

€ 19,50*
€ 9,75 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (jongeren t/m 15 jaar)

*exclusief stapelkorting

› Bestel kaarten