Vacature vrijwilligerscoördinator

WIj zoeken per 1 januari 2022 een nieuwe coördinator vrijwilligers

Vacature vrijwilligerscoördinator

Oranjewoud Festival is een avontuurlijk, laagdrempelig en internationaal klassieke-muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt op binnen- en buitenlocaties van Parklandschap Oranjewoud nabij Heerenveen. De speellocaties zijn divers, van een bos of grasveld tot een ondergrondse bunker, een landhuis of een stretchtent. Met onze programmalijnen Comfort, Play en Expedition zijn wij aantrekkelijk voor klassieke-muziekliefhebbers, nieuw publiek van alle leeftijden en culturele avonturiers. Als organisatie bruisen wij van nieuwe ideeën en rusten wij niet voordat deze zijn gerealiseerd. Zo laten we horen, zien en voelen dat klassieke muziek springlevend is.

In 2022 vindt Oranjewoud Festival plaats van 3 t/m 6 juni, tijdens het Pinksterweekend. Meer over het festival vind je op deze website.

Om de onmisbare, belangrijke inzet van ruim 100 vrijwilligers rondom het festival in goede banen te leiden zoeken wij een:

Coördinator Vrijwilligers

voor gemiddeld twee dagen per week vanaf 1 januari 2022, oplopend richting het festival.

Wie zoeken wij?

Oranjewoud Festival zoekt een bevlogen professional die verantwoordelijk is voor de werving, coördinatie en aansturing van de vrijwilligers voor, tijdens en na het festival. Denk hierbij aan de volgende verantwoordelijkheden:

  • het werven van vrijwilligers ten behoeve van de uitvoer van activiteiten rondom het festival. De werving is gericht op zowel bekende als nieuwe vrijwilligers, waarbij de Code Diversiteit & Inclusie scherp op het vizier staat;

  • het zorgdragen voor een goede indeling van de vrijwilligers over verschillende activiteiten, het matchen van mens en taak;

  • het voorzien van vrijwilligers van de benodigde informatie;

  • het coördineren tijdens de opbouw, het festival zelf en de afbreek van de vrijwilligers (deels zijn deze werkzaamheden gedelegeerd aan sub-coördinatoren).

De Coördinator Vrijwilligers overlegt met het festivalkernteam en legt verantwoording af aan de zakelijk directeur.

Onze nieuwe collega heeft hbo- of wo-denkniveau en een hands-on-mentaliteit, is nauwgezet en enthousiast. Hij/zij schakelt goed met een grote diversiteit aan mensen en weet deze mensen een veilige en prettige werkomgeving te bieden. Ervaring in de culturele sector alsmede kennis van en affiniteit met vrijwilligerswerk zijn een must. Affiniteit met klassieke muziek is een pré.

Je bent een sterke teamspeler, stressbestendig, zelfstandig en je kunt flexibel omgaan met veranderende omstandigheden. Je beschikt over een gedegen netwerk en weet deze blijvend aan je te verbinden.

Wat bieden wij?

  • Een leuke en interessante positie op het snijvlak van klassieke muziek en podiumkunstenfestivals. Beide terreinen zijn zeer in beweging en hebben een levendig en afwisselend karakter;

  • Een hecht team dat op gelijkwaardige basis opereert, waarin de leden elkaar inspireren waar het kan en ondersteunen waar het moet;

  • Een functie op zzp-basis die ongeveer 16 uur per week in beslag neemt met een marktconform honorarium.

De gemiddelde belasting voor deze freelancefunctie is twee dagen per week. De inzet zal bij aanvang in januari minder zijn en in aanloop naar het festival meer. In de voorbereidende fase werk je in een klein kernteam, tijdens het festival uiteraard als leidinggevende met de vrijwilligers en daarnaast ook met extra ingehuurde krachten. Wij gaan uit van een tijdelijk contract van 1 januari 2022 tot 1 juli 2022, waarbij wij de intentie hebben om een meerjarige samenwerking aan te gaan.

Voel je je geïnspireerd?

Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 22 november jouw motivatie en CV via dorien@oranjewoudfestival.nl, gericht aan Dorien van Londen (zakelijk directeur) onder vermelding van ‘Sollicitatie Coördinator Vrijwilligers Oranjewoud Festival. Tot deze datum kun je Marinda de Groot mailen voor eventuele aanvullende vragen via marinda@oranjewoudfestival.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 6 december in Heerenveen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature vrijwilligerscoördinator

23 oktober 2021