Nieuwe-makers-subsidie voor Cora Burggraaf en Oranjewoud Festival

De komende twee jaar zal het festival Cora Burggraaf begeleiden in haar traject naar zelfstandig makerschap. 

Nieuwe-makers-subsidie voor Cora Burggraaf en Oranjewoud Festival

Met steun van Fonds Podiumkunsten gaat Oranjewoud Festival mezzosopraan Cora Burggraaf begeleiden in het traject naar zelfstandig makerschap. De nieuwe-makers-subsidie is bedoeld voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject (maximaal vier jaar) te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.

Het avontuurlijke karakter van Oranjewoud Festival en diens visie, missie en ambities sluiten naadloos aan bij Cora’s beoogde ontwikkelingsproces tot maker. Dit staat in het teken van haar ambitie om de liedkunst menselijker te maken. “Het zingen van het klassieke liedrepertoire moet weer aanhaken bij menselijkheid, kwetsbaarheid, natuurlijke grilligheid en rauwheid. Anders gezegd: het zingen van een lied moet echt zijn. Dan pas kan het raken,” aldus Cora.

De komende twee jaar zullen teamleden van Oranjewoud Festival Cora begeleiden in onder meer het productieproces, het opstellen van een marketingstrategie en het samenstellen van een eigen team. Op artistiek vlak kan zij rekenen op begeleiding van externe coaches. Onder anderen regisseur en theatermaker Jetse Batelaan, dramaturg Wout van Tongeren, regisseur Annechien Koerselman en acteur Bert Luppes hebben toegezegd mee te werken.

Oranjewoud Festival profileert zich steeds meer als een makersfestival. Onder de vlag van Oranjewoud Label zal Cora Burggraaf twee projecten realiseren: OFFERS (werktitel), een voorstelling over overgave en opoffering; over jezelf vinden in een ander, in de Ecokathedraal in Mildam. In The Music is Present maken de musici door middel van een spel, een dialoog of een paar vragen contact met je en spelen dan opeens iets wat direct lijkt in te haken op hoe je je voelt of waar je aan denkt.

Foto: Merlijn Doomernik

Nieuwe-makers-subsidie voor Cora Burggraaf en Oranjewoud Festival

21 december 2020