Oranjewoud Festival kiest voor twee vrijwilligerscoördinatoren

Speciale aandacht voor diversiteit en inclusie

Oranjewoud Festival kiest voor twee vrijwilligerscoördinatoren

Goed nieuws naar aanleiding van de vacature Coördinator Vrijwilligers. De overweldigende respons in zowel aantal als kwaliteit heeft het festival doen besluiten om niet één maar twee collega’s het stokje van Trudy Tomson te laten overnemen: per 1 januari start Monique Jansma als Coördinator Vrijwilligers Algemeen, tegelijk met Marieke Jissink die als Coördinator Vrijwilligers Diversiteit & Inclusie aan de slag gaat. Monique was in 2021 vervoerscoördinator op het festival en is een ervaren evenementen- en projectcoördinator. Marieke heeft haar sporen verdiend als projectleider op het gebied van cultuur & participatie en deed o.a. ervaring op als coördinator van vrijwilligers in het sociaal domein.

Oranjewoud Festival voelt zich met dit tweetal aan boord gesterkt om het vrijwilligersbeleid maar zeker ook de vrijwilligers zelf de tijd en aandacht te geven die zij verdienen. Oranjewoud Festival werkt jaarlijks met rond de 100 vrijwilligers, en wij zien deze vrijwilligers niet slechts als ‘helpende handjes’ maar ook als potentieel toekomstige collega’s.

Monique zal zich richten op het behoud en ontwikkelen van het huidige bestand vrijwilligers. Monique: “Ik ben er trots op dat ik vanaf komende editie van Oranjewoud Festival de dankbare taak mag vervullen om, samen met alle vrijwilligers, bezoekers van een prachtig festival te laten genieten! Daarnaast vind ik het erg fijn om te gaan werken in een omgeving die ik goed ken, waar ik graag wandel, hardloop en fiets.”

Marieke zal zich met haar ervaring en netwerk richten op vrijwilligers met een migratieachtergrond, uit het sociaal domein of met afstand tot de arbeidsmarkt. Marieke: "Ik heb heel veel zin om samen met een mooie groep nieuwkomers, ouderen, mensen met een beperking, en alle andere nieuwe vrijwilligers te zorgen voor een prachtige, gezellige en inclusieve jubileum-editie van dit mooie festival!"

Foto: Marieke Jissink (links) en Monique Jansma

Oranjewoud Festival kiest voor twee vrijwilligerscoördinatoren

21 december 2021