Oranjewoud Festival gaat gewoon door

Ook onder de huidige maatregelen kan het festival veilig en comfortabel worden georganiseerd (update 26 juli)

De persconferenties van 9 en 26 juli en de nieuwsberichten in de media roepen allerhande vragen op over eventuele consequenties voor Oranjewoud Festival. Afgezien van enkele kleine maatregelen zijn die er weinig. Het festival valt bovendien niet onder de definitie meerdaags festival zoals dat door het kabinet wordt gehanteerd. Het kan dus normaal worden georganiseerd, zelfs als de huidige maatregelen worden verlengd.

Zones

Het programma is verdeeld in drie inspirerende zones, waar op een comfortabele en veilige wijze van alle optredens kan worden genoten. Alle concerten zijn geplaceerd. De horecavoorzieningen zullen volgens de 1,5 meter-afstandsregels worden ingericht, tenzij er vanaf 14 augustus nieuwe versoepelingen worden aangekondigd. Doordat waarschijnlijk zal worden gewerkt met Testen voor Toegang en het festival buiten plaatsvindt met veel fysieke ruimte, is de veiligheid optimaal.

Meer informatie

Op de speciale pagina over de Coronamaatregelen kun je meer informatie vinden over corona en je bezoek aan Oranjewoud Festival. Deze wordt regelmatig bijgewerkt.

10 juli 2021