De kaartverkoop is gestart!

Meer dan 200 uitvoeringen verspreid over Parklandschap Oranjewoud door meer dan 200 musici en kunstenaars

De kaartverkoop is gestart!

Van 3 t/m 6 juni 2022 vindt de tiende editie plaats van Oranjewoud Festival. De natuur van Parklandschap Oranjewoud vormt dan opnieuw het magische decor voor een groot aantal concerten en voorstellingen in drie verschillende verhaallijnen: van vrolijke ongedwongenheid in Play en wonderbaarlijke ervaringen in Expedition tot puur genieten in Comfort. Op het programma staan meer dan 200 concerten, familievoorstellingen, meedoe-activiteiten en kunstinstallaties uitgevoerd door meer dan 200 musici en kunstenaars.

Het FB Oranjewoud Paviljoen, hoofdpodium van het festival, is deze jubileumeditie te vinden in de Overtuin tegenover Landgoed Oranjewoud, met optredens van o.a. Katia & Marielle Labèque en het Noord Nederlands Orkest. Deze tuin is het kloppend festivalhart, met diverse podia in de Proeftuin en de Rabo Kinderproeftuin. Dit is voor de bezoeker het begin-, middel- en eindpunt van het festival waar je kunt genieten van muziek van verschillende genres, voorproefjes van concerten, een uitgebreid kinderprogramma en uiteraard een gevarieerd aanbod aan hapjes en drankjes.

Play

Het tiende Oranjewoud Festival start vrijdagavond 3 juni met het openingsconcert door Mnozil Brass. Samen met hoogtepunten als het NNO met Julia Philippens, The Erlkings, BartolomeyBittmann, Iris Hond, Dominic Seldis en Marie Spaemann, vormt dit de programmalijn Play.

Comfort

Het nieuwe Salon Podium is ingericht als een grote knusse overdekte huiskamer met comfortabele banken en fauteuils. Hier vinden de meeste Comfort-concerten plaats waarbij fijnproevers kunnen genieten van klassieke optredens van internationale kwaliteit, zoals het Sitkovetsky Trio, het Goldmund Quartet, het Orlando Quintet, Maria & Nathalia Milstein en Cora Burggraaf. Het festival vervolgt de succesvolle start in 2021 van De Salon, een maxi huiskamerconcert en talkshow ineen, met twee nieuwe afleveringen: op zaterdag 4 juni interviewt Lex Bohlmeiijer Judith Herzberg en Iris Hond, afgewisseld met muziek door Rembrandt Frerichs & De Staalmeesters die ‘in residence’ zijn op het festival. Op zondag 5 juni is Geert Mak te gast bij Pieter van der Wielen, gaat een nieuw strijkkwartet van Martín Francisco Mayo in première en verzorgen Rosanne Phlippens & Friends een afwisselend muzikaal programma onder de titel ‘Zeitgeist’.

Expedition

De bossen, tuinen en bijzondere locaties zoals de ondergrondse bunker vormen het decor voor veel concerten in Expedition, avontuurlijke concerten waar mens en muziek elkaar treffen op ongebaande paden. Zo verwerkt voormalig componist des Vaderlands Mayke Nas in ‘Zzzoem!’ haar volkstuinervaringen in een concert voor insecten, ventilatoren en fagot. Daarnaast is er ‘Bunker Paradiso’ door de Spaanse musicus, videokunstenaar en regisseur David Fernández en een nieuw bijzonder project van Strijbos & Van Rijswijk. Onder de titel ‘Toonzetters’ gaan op zaterdag 4 juni 20 korte composities van jonge Nederlandse componisten in première in een caleidoscopische concertervaring. Tijdens de Nacht van het Park komt Izhar Elias met ‘Folly Ball’, presenteert Diamanda Dramm ‘Double Trouble 2’, brengt Celia Garcia-Gacia hemelse klanken voort op haar celesta en laat Cinema Paradiso ‘Nachtgeluiden’ horen. Dit programma wordt afgesloten met een middernachtconcert door Jean-Guihen Queyras met twee Iraanse slagwerkers en een lyra-speler.

Kinderproeftuin

In de Rabo Kinderproeftuin, dit jaar gecoördineerd door componisten Anne-Maartje Lemereis en Remy Alexander, zijn diverse familievoorstellingen, maken kinderen met elkaar een mini-opera, componeren voor zelfgebouwde instrumenten, leren improviseren op de natuur en vormen samen een Kakofonieorkest. Ook is er een muzikale speurtocht en leren ze het symfonieorkest kennen door middel van virtual reality. Naast diverse proeflessen kunnen de kinderen genieten van korte verhalen in levensgrote tipi’s.

Het festival sluit maandag 6 juni af met een swingend optreden van Pynarello & Gallowstreet.

De kaartverkoop is gestart!

4 maart 2022