Nacht van het Park

De sprookjesachtig verlichte Overtuin vormt op zaterdag 9 juni het decor voor een fantastisch nachtprogramma. Stap in een feeërieke wereld waarin licht door duisternis wordt verdrongen, droom en werkelijkheid met elkaar vervloeien en de stilte zo nu en dan plaatsmaakt voor wonderschone klanken. Als bezoeker van de Nacht word je begeleid door medewerkers van het festival zodat je er zeker van kunt zijn alles mee te maken wat de nacht je te bieden heeft.

Deel 1: Sheherazades Droom (22.15 tot 23.30 uur)
Verspreid over de tuin kun je genieten van drie miniconcerten door diverse musici en ensembles. Tussendoor word je verrast door verrassingsoptredens en bijzondere installaties.

Deel 2: Middernachtconcert (0.00 tot 1.00 uur)
Tegen twaalven verzamelt iedereen zich in het Rabobank Paviljoen om, gewikkeld in een warme deken, te luisteren naar het Middernachtconcert met een uitvoering van Unremembered van Sarah Kirkland Snider door bovenstaande musici. Dat werk vormt een reflectie op herinnering, onschuld en de afschrikwekkende grandeur van de natuur. Het lijkt alsof het de luisteraar een blik gunt door de ogen van een kind op de soms griezelige volwassen wereld.