Kaartverkoop

Kaarten voor Oranjewoud Festival bestel je eenvoudig online. Verzamel al struinend door de website één voor één de concerten waar je naar toe wilt in je winkelwagen en reken ze dan af. Een account aanmaken is aan te raden als je van de doorlopende stapelkorting gebruik wilt maken (zie onder). Direct nadat je hebt betaald met iDeal, Mastercard of Visa ontvang je de kaarten in je mailbox. Afdrukken mag, maar is niet noodzakelijk. Met de barcode op je telefoon kunnen wij de kaarten scannen.

Let op: concertkaarten zijn alleen geldig in combinatie met een festivalbandje (zie hieronder). Voor het bijwonen van de optredens in De Proeftuin en Rabo Kinderproeftuin is het dragen van een festivalbandje voldoende. Een kaartje kopen of vooraf reserveren is niet nodig.

Veel plezier met uitzoeken!

Prijzen

De normale prijzen van de concerten van het hoofdprogramma variëren van € 12,50 tot € 39,50. Jongeren tot en met 30 jaar krijgen 50% korting op de normale kaartprijzen, kinderen t/m 15 jaar betalen slechts € 2,50 per concert. Voor kinderen t/m 3 jaar hoeft geen toegang te worden betaald. De kaarten zijn alleen geldig in combinatie met een festivalbandje. Per bestelling wordt € 1,50 administratiekosten gerekend op het totaalbedrag.

Festivalbandje

Als bezoeker van Oranjewoud Festival koop je van tevoren of ter plekke eenmalig een festivalbandje wat het hele festival geldig is. Daar krijg je heel veel voor terug:

  • Gedurende het hele festival vrije toegang tot De Proeftuin met de overdekte terrassen en live-optredens van de musici uit het hoofdprogramma en diverse bands, nu ook 's avonds;
  • Gedurende het hele festival vrije toegang tot de Rabo Kinderproeftuin met vrijwel doorlopend de mooiste familievoorstellingen en boordevol hoogwaardige kinderworkshops en -activiteiten;
  • Gratis toegang tot het slotconcert van The Erlkings;
  • Gedurende het hele festival vrije toegang tot het randprogramma;
  • Gratis parkeren en vervoer naar het festivalterrein;
  • De mogelijkheid concerten te bezoeken op binnen- en buitenlocaties in het prachtige historische Parklandschap Oranjewoud (concertkaartjes niet inbegrepen)

Tarieven festivalbandje

Een festivalbandje kost € 6 per persoon vanaf 4 jaar. Gezinnen betalen €16 voor maximaal twee volwassenen en drie kinderen t/m 18 jaar. Deze prijzen gelden alleen tijdens de online voorverkoop. Aan de kassa ter plaatse rekenen wij € 9 per persoon en € 24 voor een gezin.
Na betaling ontvangt iedere bezoeker een festivalbandje. Dat is gedurende het hele festival geldig. Van tevoren bestelde bandjes zijn tijdens het festival op te halen op vertoon van de bijbehorende e-tickets.

Doorlopende stapelkorting

Het is nu extra aantrekkelijk om je onder te dompelen in de concerten van Oranjewoud Festival. Niet alleen krijg je zo pas echt het festivalgevoel, hoe meer verschillende optredens je bezoekt, hoe meer korting je krijgt*:

2 verschillende optredens = 10% korting over het totaalbedrag
3 verschillende optredens = 15% korting over het totaalbedrag
4 verschillende optredens = 20% korting over het totaalbedrag
5 verschillende optredens. = 25% korting over het totaalbedrag
6 of meer verschillende optredens = 30% korting over het totaalbedrag


Tijdens het bestellen zie je het kortingsbedrag dat je hebt opgebouwd. Creativiteit is toegestaan. Dus als je met tien personen naar concert X gaat en jij in je eentje naar concert Y ontvangt iedereen 10% korting. Ga dus met zo veel mogelijk mensen naar het festival, dat is extra gezellig.

Sinds 2020 is de stapelkorting doorlopend. Dat betekent dat de korting die je hebt opgebouwd, meeneemt naar eventuele volgende bestellingen. Voorwaarde hierbij is het aanmaken van een bestelaccount waarop je inlogt bij elke bestelling.

Rekenvoorbeeld
Je koopt kaarten voor concert A en kaarten voor concert B. Omdat dit twee verschillende voorstellingen betreft, ontvang je bij het afrekenen 10% stapelkorting over de gehele bestelling. Een maand later besluit je een kaartje te kopen voor concert C. Je had al 10% korting opgebouwd en omdat concert C opnieuw een andere voorstelling is, loopt de stapelkorting inmiddels op tot 15% over de laatste bestelling. Nog weer later besluit je extra kaarten voor concerten A en C bij te bestellen. Je eerder opgebouwde stapelkorting van 15% is dan nog steeds geldig, maar nu op je derde bestelling. Dit gaat zo door tot een maximum van 30% korting.

De Toegift

Bij aankoop van een of meerdere festivalkaartjes word je de mogelijkheid gegeven om een extra kaartje te kopen voor iemand die graag een concert zou willen bijwonen, maar zich dat niet kan veroorloven. De extra kaartjes die op deze manier worden gekocht, komen bij geïnteresseerden terecht via ongeveer 20 lokale sociaalmaatschappelijk organisaties. Meer informatie >

Toegankelijkheid

Om de toegankelijkheid voor mensen met een smalle beurs te waarborgen, delen wij gratis festivalbandjes uit. Wij werken daarbij samen met de gemeente Heerenveen en verschillende maatschappelijke organisaties. Dat gebeurt uiteraard volledig anoniem. Daarnaast hebben wij in 2018 De Toegift ingesteld, wat een succes is gebleken. Iedereen kan dus naar het festival.

Festivalkassa

Vanaf vrijdagmiddag 29 mei staat naast de ingang van De Proeftuin een festivalkassa en informatiebalie. Mochten er concertkaarten over zijn, dan kun je ze daar ook kopen. Je kunt contant betalen maar liever met PIN. Dit jaar werken we niet meer met munten voor hapjes en drankjes. Bij alle aanbieders in De Proeftuin, de Rabo Kinderproeftuin en Oranjerie kan met PIN en contactloos worden betaald.

* De stapelkorting geldt niet voor jongeren- en kinderkaarten en festivalbandjes.

Help!

Mocht je onverhoopt problemen ondervinden bij het bestellen of als je vragen hebt, neem dan contact met ons op via kaarten@oranjewoudfestival.nl. Kaarten bestellen per email is mogelijk maar je betaalt hiervoor € 4,50 aan handlingkosten.

Festivalbandje bestellen

Tijdens het bestellen van kaartjes kun je gelijktijdig festivalbandjes aanschaffen. Wil je losse festivalbandjes kopen? Dat kan door hieronder te klikken.