Praktische informatie

Een goede voorbereiding is het halve werk. Hier vind je alles over bereikbaarheid en toegankelijkheid, hoe je kaarten kunt kopen, waar je tijdens het festival kunt eten, drinken en slapen en wat je moet doen als er onverhoopt problemen zijn. Tijdens je bezoek aan Oranjewoud Festival hoef je alleen nog maar te genieten.

Overnachten

Als je het festival meerdere dagen wilt bezoeken (aanrader!) en niet uit de buurt komt, kun je op verschillende plaatsen terecht om te overnachten. Het meest comfortabel is om te logeren in Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud. Je zit dan midden in het festival en kunt alles lopen of fietsen. Bovendien kun je dan gratis een Room Service Lullaby bestellen. Een van de festivalmusici of ensembles komt dan 's avonds laat een miniconcert geven op je kamer, helemaal voor jou alleen. Hoe gaaf is dat? Kamers reserveren bij Tjaarda kan rechtstreeks via onze website.

Ook is het mogelijk om bij ons kamers te reserveren bij Hotel Heidehof in Heerenveen dat op steenworp afstand ligt van Oranjewoud. Je betaalt pas bij het uitchecken en gratis annuleren is mogelijk tot 24 uur voor aankomst.

Op de pagina Toeristische Informatie vind je een lijst met alle hotels, bed & breakfasts en campings in de buurt.

Dineren

Wat is er gezelliger dan na het concert wat te drinken met andere festivalbezoekers, vrienden of de musici zelf? In De Proeftuin vind je alles wat je zoekt, van een kopje koffie of een glas wijn tot een volledige maaltijd. Om te betalen gebruik je festivalmuntjes die je bij de festivalkassa (eveneens in De Proeftuin) kunt kopen. Pinnen is mogelijk. Daarnaast biedt Tjaarda Oranjewoud het Grand Café 1834 waar je informeel kunt eten en restaurant De Oranjetuin. 

Kaarten

Als je slim bent, koop je van tevoren kaarten online. Dan weet je zeker dat je de concerten van jouw voorkeur kunt bezoeken. Mocht je ineens enthousiast worden over een musicus die je in De Proeftuin hebt gehoord of maar niet genoeg kunt krijgen van de muziek, dan is er in De Proeftuin een festivalkassa waar de overgebleven kaarten verkrijgbaar zijn. Op de locaties zelf kun je geen kaarten kopen. Meer informatie over de kaartverkoop en stapelkorting vind je hier.
Het ruilen van kaarten en restitutie is helaas niet mogelijk.

Informatiebalie

Naats de festivalkassa in De Proeftuin bevindt zich een informatiebalie waar medewerkers van het festival je kunnen helpen met wat voor vraag of probleem je ook hebt. En als zij je niet kunnen helpen, kennen zij vast iemand die dat wel kan. Hier kun je ook de festivalkrant inclusief plattegrond krijgen.

Toegankelijkheid

Het festival moet toegankelijk zijn voor iedereen, met of zonder beperking. Klik hier voor alle details over de toegankelijkheid van de concerten en een telefoonnummer voor als er vragen zijn of voor assistentie tijdens het festival. Voor mensen die slecht ter been zijn, zetten wij golfkarren in. Ook goed om te weten: honden zijn helaas niet toegestaan in de Overtuin.

Contact

Kun je niet vinden wat je zoekt of heb je een vraag? Stel hem gerust. Je kunt ons bereiken via contact@oranjewoudfestival.nl. Meer contactgegevens vind je hier.

Tijdens het festival zijn we telefonisch bereikbaar via 06 47 48 34 81