Festivalbandje

Met ingang van editie 2020 betalen alle bezoekers van Oranjewoud Festival een kleine vaste bijdrage. Daarmee houden wij de concertkaartjes betaalbaar, de Proeftuinen voor iedereen toegankelijk en de kwaliteit van het festival onverminderd hoog.

Als bezoeker van Oranjewoud Festival koop je van tevoren of ter plekke eenmalig een festivalbandje wat het hele festival geldig is. Daar krijg je heel veel voor terug:

  • Gratis toegang tot De Proeftuin, sfeervol ingericht, met een festivalrestaurant, overdekte terrassen en live-optredens van de musici uit het hoofdprogramma en diverse bands, nu ook 's avonds;
  • Gratis toegang tot De Kinderproeftuin (voorheen betaalde toegang) met vrijwel doorlopend de mooiste familievoorstellingen en boordevol hoogwaardige kinderworkshops en -activiteiten;
  • Doorlopende stapelkorting bij meerdere concertbestellingen. Voorheen verviel de opgebouwde stapelkorting bij elke nieuwe bestelling;
  • Stapelkorting tot 30%. Voorheen was die maximaal 20%;
  • Gratis parkeren en vervoer naar het festivalterrein;
  • De mogelijkheid concerten te bezoeken op binnen- en buitenlocaties in het prachtige historische Parklandschap Oranjewoud (concertkaartjes niet inbegrepen);
  • En meer... (maar wij willen niet alles verklappen).
Tarieven

De vergoeding die wij hiervoor vragen, bedraagt € 6 per persoon vanaf 4 jaar. Gezinnen betalen € 16 voor maximaal twee volwassenen en drie kinderen t/m 18 jaar. Deze prijzen gelden alleen tijdens de voorverkoop via deze website. Aan de kassa ter plaatse rekenen wij € 9 per persoon en € 24 voor gezinnen.

Na betaling ontvangt iedere bezoeker een festivalbandje. Dat is gedurende het hele festival geldig. Van tevoren bestelde bandjes zijn tijdens het festival op te halen op vertoon van de bijbehorende e-tickets.

Vrienden

Vrienden van Oranjewoud Festival hebben recht op een gratis festivalbandje. Meer informatie >

Toegankelijkheid

Om de toegankelijkheid voor mensen met een smalle beurs te waarborgen, delen wij gratis festivalbandjes uit. Wij werken daarbij samen met de gemeente Heerenveen en verschillende maatschappelijke organisaties. Dat gebeurt uiteraard volledig anoniem. Daarnaast hebben wij in 2018 De Toegift ingesteld, wat een succes is gebleken. Iedereen kan dus naar het festival.

Waarom een vaste bijdrage?

Sinds de start van Oranjewoud Festival in 2012 hebben wij altijd de beste kwaliteit nagestreefd voor het programma, de concertlocaties en de organisatie eromheen. Samen met ons trouwe publiek heeft dat het festival gemaakt tot wat het nu is: een van de meest spraakmakende én ongedwongen klassieke-muziekfestivals van Nederland.

Om dit unieke festival ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren in de schitterende omgeving van Oranjewoud, onze hardwerkende medewerkers een eerlijke vergoeding te kunnen geven, de concertprijzen betaalbaar te houden en de vele fondsen die het festival mogelijk maken tegemoet te komen, hebben wij besloten vanaf editie 2020 een kleine basisvergoeding te vragen aan iedereen die het festival bezoekt, van concert tot Proeftuin.

Wat je hier allemaal voor terugkrijgt, lees je hiernaast.