Duo Bilitis

Duo Bilitis is mede door haar bijzondere bezetting een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daarbuiten. De beide musici hebben sinds hun oprichting in 2004 een geheel nieuw repertoire gecreëerd met hun eigen arrangementen voor alle combinaties tussen twee harpen en twee stemmen maar ook door het verstrekken van compositie- en arrangeeropdrachten aan verschillende Nederlandse componisten. Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende compositie Les Chanson de Bilitis op teksten van Pierre Louys.

Duo Bilitis is winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere en finalist van de International Jewish Music Competition. Duo Bilitis bracht haar debuut-cd Le Jardin Feerique uit bij Brilliant Classics. In 2011 verscheen op hetzelfde label de tweede cd L'Heure Espagnole met Franse en Spaanse werken van Maurice Ravel, Manuel De Falla, Enrique Granados en Xavier Montsalvatge voor twee harpen en zang: “Vertrouwd repertoire dat met een schokje van herkenning en vervreemding een nieuw leven begint, mooi is dat.” (Lex Bohlmeijer)

In maart 2018 verscheen de derde cd Rêveries de Bilitis bij hetzelfde label: een programma rond Claude Debussy. Het album werd alom geprezen in de pers, met een 10 gewaardeerd in Luister Magazine. Duo Bilitis trad op tijdens vele binnenlandse en buitenlandse festivals en op vele kamermuziekpodia door het hele land. 

Website Duo Bilitis

Duo Bilitis

Optredens Duo Bilitis

vr 20 augustus 16:00-17:00 | Proeftuin Klassiek

vr 20 augustus 22:00-00:30 | Nacht van het Park

vr 20 augustus 22:00-00:30 | Duo Bilitis