Testen voor Toegang

Er is een sneltestlocatie bij het festival. Ben je niet gevaccineerd of recentelijk hersteld van corona, dan kun je vanaf donderdag 19 augustus op het festival terecht voor een antigeen-test.

De openingstijden zijn:

vrijdag en zaterdag 12.30 tot 21.30 uur
zondag 12.30 tot 17.00 uur

Na het testen kun je ter plekke onder de bomen op de uitslag wachten en heb je binnen 15 minuten een geldige QR code in bezit.

Sneltest nodig voor 12.30 uur?
Maak dan een afspraak via testenvoorjereis.nl, kies voor antigeengest en de datum en vervolgens Heerenveen als testlocatie. Daarna zie je als tweede optie de testlocatie 'Pim Mulierlaan 1' staan (bij Thialf). Kies hier het gewenste tijdstip.

Oranjewoud Festival is een Testen voor Toegang locatie. Samen met alle andere coronamaatregelen, draagt dit bij aan de veiligheid van de bezoekers, de musici en de medewerkers. Concreet houdt dit in dat je een coronatoegangsbewijs moet kunnen tonen om toegang tot het festival te krijgen. Dat gebeurt in de vorm van een gecertificeerde QR-code in de CoronaCheck-app (App Store / Google Play) of een geldige print. Zonder deze QR-code, krijg je helaas geen toegang tot het festival.

Hoe ziet Oranjewoud Festival eruit in 2021?

Het programma is verdeeld in drie inspirerende zones, waar op een comfortabele en veilige wijze van alle optredens kan worden genoten. Bij alle concerten heeft het publiek een zitplaats, je kunt dus overal gedurende het concert blijven zitten. Bij de concerten hoef je vanwege het coronatoegangsbewijs geen 1,5 meter afstand te houden van overige bezoekers, maar als je dit prettig vindt kan dat wel. Het festival vindt buiten plaats met veel fysieke ruimte.

Wat doen jullie om het festival coronaproof te maken?

 • Om het festival coronaproof te organiseren, volgen wij de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zo zijn er voorwaarden voor toetreding tot het terrein. Houd rekening met het volgende:
 • Je kunt het terrein betreden op vertoon van een coronatoegangsbewijs. Hier lees je daar meer over.
 • Omdat wij werken met een coronatoegangsbewijs hoeft er bij concerten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden, mits het publiek een zitplaats heeft. We volgen hiervoor de richtlijnen van de overheid. Daarbij is het natuurlijk altijd belangrijk om respect te hebben voor de mede-festivalbezoekers om je heen. Geef elkaar de ruimte.
 • We houden de contactgegevens van alle bezoekers bij, zodat er indien nodig effectief bron- en contactonderzoek verricht kan worden. Je contactgegevens geef je op als je een kaartje bestelt.
 • Op het terrein besteden we extra aandacht aan hygiëne. Zo zullen er voldoende toiletten zijn, die bovendien zeer regelmatig gereinigd worden.
 • Eten en drinken kunnen op het festival alleen met PIN worden afgerekend. Er wordt dit jaar dus niet met muntjes gewerkt.
 • Ook ‘achter de schermen’ worden er maatregelen genomen. Wij vragen festivalpersoneel, vrijwilligers en musici zichzelf dagelijks te testen.

Hoe krijg ik toegang tot De Proeftuin en de Rabo Kinderproeftuin?

Hiervoor heb je een festivalbandje nodig. Dit krijg je na vertoon van je coronatoegangsbewijs, een geldig identiteitsbewijs en een ticket dat op die dag geldig is. Dat ticket kan een gratis Overtuin Dagkaart zijn of een willekeurig concertkaartje van die dag. Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website of de festival-app. Festivalbandjes zijn een kalenderdag geldig.

Kan ik met mijn festivalbandje ook naar een concert?

Voor elk festivalonderdeel of concert dien je in het bezit te zijn van een festivalbandje. Voor betaalde concerten dien je daarnaast in bezit te zijn van een geldig ticket.

Ik ben niet of nog niet volledig gevaccineerd, hoe krijg ik toegang tot Oranjewoud Festival?

Volg onderstaand stappenplan of bekijk deze video.

 • Stap 1: Installeer de CoronaCheck app op je telefoon
  Download de CoronaCheck-app op de telefoon via de Apple App Store / Google Play Store, of via coronacheck.nl. Heb je geen smartphone? Ga naar testenvoortoegang.nl.
  Kom je uit de buurt van Heerenveen of kom je meerdere dagen? Ga dan naar www.testenvoorjereis.nl en volg onderstaande stappen (Zie Spontaan naar Oranjewoud Festival?)
 • Stap 2: Maak een gratis testafspraak
  Plan een afspraak voor een coronatest bij een van de aangesloten testlocaties via de app of website. Een testuitslag is 24 uur geldig. De app/website selecteert het juiste testmoment op basis van de datum van het festivalbezoek. Kinderen onder de 13 jaar hoeven niet getest te worden.
 • Stap 3: Testuitslag
  De testuitslag volgt binnen een uur na afnemen van de test via de app of in de mail. Een negatieve uitslag is nodig om een coronatoegangsbewijs voor Oranjewoud Festival te kunnen maken.
 • Stap 4: Coronatoegangsbewijs
  Bij de negatieve testuitslag zit een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app als je die hebt. De app maakt hier een QR-code van. Dit is het coronatoegangsbewijs voor het festival. Dit klinkt ingewikkeld, maar op het moment dat je de app gedownload hebt wijst het zich vanzelf. Oranjewoud Festival kan niet zien of het om een vaccinatiebewijs of een testbewijs gaat. Liever een papieren testbewijs? Ga naar coronacheck.nl/print en vul de ophaalcode in die je per mail hebt ontvangen. De website genereert een testbewijs in de vorm van een QR-code, deze print je uit en neem je mee.

Ik ben niet of niet volledig gevaccineerd en ga meerdere dagen naar Oranjewoud Festival, moet ik me nu meermaals laten testen?

Een negatieve uitslag van een coronatest via Testen voor Toegang is 24 uur geldig. Als je meerdere dagen naar Oranjewoud Festival gaat, ontkom je er daarom helaas niet aan om je dagelijks te laten testen. Woon je in de buurt van Heerenveen, dan kun je je ook bij het festival laten testen. Zie hieronder.

Spontaan naar Oranjewoud Festival?

Je kunt spontaan naar het festival als je een geldige QR-code hebt als coronatoegangsbewijs. Ben je niet gevaccineerd of recentelijk hersteld van corona, dan kun je vanaf donderdag 19 augustus op het festival terecht voor een antigeen-test:

 • Ga naar www.testenvoorjereis.nl
 • Klik op maak een online afspraak
 • Kies als test de optie Antigeen
 • Vul de juiste datum en tijd in
 • Vul Oranjewoud in als plaats
 • Kies de testlocatie Oranjewoud Festival

Na het testen kun je ter plekke onder de bomen op de uitslag wachten en heb je binnen 15 minuten een geldige QR code in bezit.

Ik ben volledig gevaccineerd, hoe krijg ik toegang tot Oranjewoud Festival?

Als je volledig gevaccineerd bent dan kun je een coronatoegangsbewijs (QR-code) aanmaken in de CoronaCheck-app. Met dit (verplichte) coronatoegangsbewijs kun je vervolgens toegang krijgen tot Oranjewoud Festival. Je hoeft dan niet te Testen voor Toegang. Houd er rekening mee dat het na je laatste vaccinatie 14 dagen duurt voordat je een geldige QR-code kunt ophalen in de CoronaCheck-app. Lukt het niet voor Oranjewoud Festival, dan zul je moeten Testen voor Toegang.  Maak in dat geval een afspraak via testenvoortoegang.nlKom je uit de buurt van Heerenveen of kom je meerdere dagen? Ga dan naar www.testenvoorjereis.nl en volg bovenstaande stappen (zie Spontaan naar Oranjewoud Festival?)

Het verkrijgen van een coronatoegangsbewijs als je volledig gevaccineerd bent werkt zo:

 • Stap 1: Download eerst de CoronaCheck-app
  (minimaal versie 2.0.0) uit de App Store of Play Store.
 • Stap 2: Log in met je DigiD en maak een QR-code aan
  Als je er bij de vaccinatie toestemming voor hebt gegeven, worden je vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dat niet automatisch werkt, kun je je vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app.
  Let op: alleen twee stempels in je gele boekje is dus níet voldoende. Je moet bovenstaande stappen doorlopen. Of bekijk het stappenplan in deze video.

Voor de laatste informatie over de CoronaCheck-app en testen voor toegang, ga naar coronacheck.nlLiever een papieren testbewijs? Ga naar coronacheck.nl/print en vul de ophaalcode in die je per mail hebt ontvangen. De website genereert een testbewijs in de vorm van een QR-code, deze print je.

Moet mijn kind zich ook laten testen voor toegang?

Kinderen onder de 13 jaar hoeven niet getest te worden. Boven deze leeftijd geldt moet een coronatoegangsbewijs kunnen worden getoond.

Ik ben in de afgelopen 6 maanden hersteld van corona. Moet ik nu Testen voor Toegang? En hoe kom ik aan een herstelbewijs?

Heb je corona gehad en kun je dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met je DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is. Met een herstelbewijs (QR-code) in de CoronaCheck-app hoef je je níet te laten testen voor toegang. Bekijk ook deze video.

Ik heb geen DigiD, hoe kom ik aan een coronatoegangsbewijs?

Je kunt Testen voor Toegang zonder DigiD. Je installeert de CoronaCheck-app en volgt de stappen. Je kunt een afspraak maken voor een gratis test via de app, of via testenvoortoegang.nl of www.testenvoorjereis.nl. Bij de uitslag die je per mail ontvangt, zit een unieke code. Deze code laad je in de CoronaCheck-app, waarmee je een QR-code genereert. Deze code wordt gescand bij de entree.

Wat gebeurt er als Oranjewoud Festival 2021 moet worden geannuleerd?

We hopen het natuurlijk niet, maar het kan zijn het festival opnieuw geannuleerd moet worden door de richtlijnen van de overheid en het RIVM. In dat geval zijn er twee opties:

 • Je verzoekt Oranjewoud Festival om het geld terug te storten.
 • Je doneert het geld van de toegangskaarten aan Oranjewoud Festival.

Zo kom je binnen
 

 1. Zorg voor een geldig kaartje
  van de betreffende dag. Dat kan van een concert zijn of een gratis Overtuin Dagkaart. Spontaan bezoek? Een gratis dagkaart bestellen kan ter plekke!
   
 2. Zorg voor een geldige QR-code
  op je CoronaCheck-app (App Store / Google Play) of uitgeprint.
   
 3. Laat je geldige QR-code en een identiteitsbewijs zien
  bij de festivalentree.
   
 4. Laat kaartje zien
  bij een van de balies achter de entree.
   
 5. Je krijgt een dagbandje om
  Daarmee heb je voor de rest van de dag toegang tot alle festivallocaties.

Kom je de volgende dag weer? Herhaal dan bovenstaande stappen. Er is een testlocatie bij de festivalentree.