Graffiti Jazz

Rembrandts jazz als street art


icon-timeza 30 mei 20:45-22:30

icon-pointerProeftuin Stage

Graffiti Jazz

De Nederlandse top-jazzpianist Rembrandt Frerichs heeft een onverwacht verleden. In zijn jongere jaren was hij een fervent graffitispuiter. Het was in die periode dat zijn artistieke ontwikkeling in een stroomversnelling kwam. Hoewel hij zich de afgelopen twintig jaar is gaan richten op de jazz is Rembrandt de opwinding van de graffiti nooit vergeten. Nu is de tijd rijp om hier muzikaal vorm aan te geven.

In Graffiti Jazz geeft Rembrandt de opwinding en euforie van het illegaal graffiti spuiten muzikaal klank, vorm en ritme. Zijn geïmproviseerde jazz klinkt als street art: Jazz In Your Face. Zoals kunstenaar Banksy een werk door de shredder laat gaan, stopt Rembrandt jazzritmiek in de blender. Het trio neemt luisteraars mee in lange spanningsbogen in stukken als Binnen zonder kloppen en Skoeba in een aanstekelijke, funky 19/8 beat.

Naast nieuwe composities bevat Graffiti Jazz ook de bekende hit Fifty Ways to Leave Your Lover van Paul Simon. Rembrandt: ‘Dat stuk heeft een wereldberoemd drumintro van Steve Gadd, daar wilde ik iets nieuws tegenover zetten. Het is een prepared-piano versie ervan geworden.’

Artists and performers

Rembrandt Frerichs Trio

Tickets

Maakt deel uit van De Proeftuin.

Cancelled