Beethoven Party

Noa Wildschut met Beethovens Vioolconcert


icon-timeza 30 mei 21:00-23:30

icon-pointerFB Oranjewoud Pavilion

Beethoven Party

Twee bekende werken van Beethoven vanuit een minder bekend perspectief, namelijk Beethoven als PARTY ANIMAL. Volgens hardnekkige geruchten moest dit muzikale genie namelijk vele malen verhuizen in Wenen doordat hij meer van feestjes hield dan (van) zijn buren. Het kan natuurlijk ook zijn dat hij Spotify te hard aanzette vanwege zijn toenemende doofheid.

Hoe dan ook, de avond opent met Beethovens Pastorale Symfonie, vakkundig bewerkt door Magnus Boye Hansen voor zijn Boyes Caféorkester. Dit zevenkoppige ensemble uit Noorwegen heeft zich gespecialiseerd in het terugbrengen van symfonisch repertoire tot de essentie. Daarna is Beethovens niet minder beroemde Vioolconcert te horen, ditmaal bewerkt door pianist Mathias Halvorsen. Solist is Noa Wildschut die geen introductie meer behoeft.

In de loop van de avond krijgt zij als eerste de eretitel Ambassadeur van Oranjewoud Festival toegekend. Daarna gaan de voetjes van de vloer, gaat de bar open en speelt het Caféorkester een keur aan Weense walsen. Het blijft tenslotte een feestje.

Artists and performers

Boyes Caféorkester (NO)
Noa Wildschut, violin

Programme

Beethoven - Symphony Nr. 6 in F Major, Opus 68 'Pastorale' (arr. Magnus Boye Hansen)
Beethoven - Violin Concerto (arr. Mathias Halvorsen)
J. Strauss - Viennese Waltzes

Tickets

€ 29,50*
€ 14,75 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 15 jaar)

*exclusief stapelkorting

Kaarten zijn alleen geldig in combinatie met een festivalbandje

Order tickets