SPOT Groningen and Oranjewoud Festival

Closer cooperation will start in July and August

SPOT Groningen and Oranjewoud Festival

SPOT, de organisatie in Groningen waar de Oosterpoort en de Stadsschouwburg onder vallen, en het Friese Oranjewoud Festival gaan nauwer samenwerken. Betrokkenheid van het festival bij de zomerprogrammering van de Oosterpoort is hiervan een eerste voorbeeld.

Na maanden van gedwongen sluiting leidde de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen tot het besluit van SPOT om in de zomermaanden concerten te organiseren voor maximaal 100 of 200 personen.

Ook voor Oranjewoud Festival die zijn negende editie eind mei moest annuleren, is het concreet iets kunnen betekenen voor musici en publiek een welkome afwisseling. ‘Er waren al vergevorderde plannen om het klassieke publiek van de Oosterpoort te trakteren op een unieke festivalervaring in Oranjewoud. Door corona vielen deze in het water,’ aldus artistiek directeur Yoram Ish-Hurwitz.

De samenwerking versterkt de positie van Oranjewoud Festival in Noord-Nederland. Anderzijds opent het mogelijkheden voor SPOT om meer Fries publiek te bereiken. Yoram: ‘Juist in tijden van corona is het extra belangrijk flexibiliteit en veerkracht te tonen door nieuwe wegen in te slaan. Voor de culturele sector vormt deze houding een tweede natuur.’

Welke andere plannen in het verschiet liggen, is niet bekendgemaakt. Voor nu is men blij met de eerste stappen op weg naar een voorzichtig herstel van de activiteiten.

SPOT Groningen and Oranjewoud Festival

30 juni 2020