Oranjewoud Festival moved to August

Due to corona, the festival will be held from 19 to 22 August, 2021

Oranjewoud Festival moved to August

Het bestuur van stichting Oranjewoud Festival heeft besloten de negende editie van het festival, dat begin juni gepland stond, te verplaatsen naar 19 t/m 22 augustus. Hiermee hoopt de organisatie de kansen te vergroten op het kunnen organiseren van het festival binnen de door de overheden vastgestelde coronamaatregelen. Als meerjarig gesubsidieerd festival voelt Oranjewoud Festival een grote verantwoordelijkheid naar het publiek, de makers en uitvoerenden, de medewerkers en de leveranciers die bij annulering (opnieuw) zouden worden gedupeerd. Vanaf half april wordt het programma stapsgewijs bekend gemaakt, de kaartverkoop start begin mei.

Naast uitdagingen bieden de huidige omstandigheden ook kansen om het festival door te ontwikkelen. Het Parklandschap Oranjewoud verschaft met zijn ruimte, zuurstof en natuur fantastische mogelijkheden voor uiteenlopende én veilige concertbelevingen. De komende editie zal het festival in drie zones worden verdeeld:

  • In de Comfort Zone bij de Oranjerie van Landgoed Oranjestein kunnen fijnproevers, gezeten in comfortabele banken en fauteuils, genieten van klassieke muziek van internationale kwaliteit.
  • De bossen, tuinen en bijzondere locaties vormen de basis voor de Expedition Zone, avontuurlijke concerten waar mens en muziek elkaar treffen op ongebaande paden.
  • De Overtuin, tegenover Landgoed Oranjewoud, vormt al jaren de plek waar alles samenkomt: De Proeftuin met sinds 2019 ook een aparte Kinderproeftuin. Dit jaar worden deze twee samengevoegd tot de Play Zone met muziek van verschillende genres, een uitgebreid kinderprogramma en meer. 
Oranjewoud Festival moved to August

3 maart 2021