Coronamaatregelen

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over de coronamaatregelen en de gevolgen voor ons festival, zodat je weet hoe wij als festivalorganisatie hiermee omgaan en wat dat voor jou betekent als bezoeker. Daarbij is het belangrijk te weten dat wij in aanloop naar en tijdens het festival ons houden aan de dan geldende coronamaatregelen, zoals die zijn opgesteld door het RIVM en de Rijksoverheid.

De negende editie van Oranjewoud Festival is vanwege de coronapandemie verplaatst van juni naar 19 t/m 22 augustus. Ook zal het festival er dit jaar iets anders uit zien dan de afgelopen jaren.

Veiligheid

Wij doen er alles aan om voor onze bezoekers, musici en medewerkers een veilige festivalbeleving te creëren. Van onze bezoekers verwachten wij dat zij zich ook aan de dan geldende richtlijnen houden. Zo maken we er samen een fantastisch én veilig festival van. 
Mocht je in de tussentijd vragen hebben, mail ons dan op contact@oranjewoudfestival.nl.

Testen voor Toegang

Oranjewoud Festival is een Testen voor Toegang locatie. Dat betekent dat je een coronatoegangsbewijs moet kunnen tonen om toegang tot het festival te krijgen. Dat gebeurt in de vorm van een gecertificeerde QR-code in de CoronaCheck-app (App Store / Google Play) of een geldige print. Zonder deze QR-code, helaas geen toegang.
Lees de veel gestelde vragen over Testen voor Toegang >

Beperkte capaciteit

Het aantal kaarten dat Oranjewoud Festival kan verkopen, is vanwege deze maatregelen beperkt. De capaciteit is bepaald op basis van de actuele richtlijnen.

Betaalde concerten, voorstellingen en activiteiten

De concerten hebben geen pauzes, met uitzondering van De Salon. Alle bezoekers ontvangen een paar dagen voor aanvang van het concert of voorstelling een servicemail met informatie over toegangscontroles, eventuele placering, vanaf welk tijdstip de concertlocaties open gaan en alle dan verder geldende maatregelen.

Toegang Overtuin

Ook dit jaar vind je De Proeftuin en de Rabo Kinderproeftuin in de Overtuin met veel gratis concerten van bandjes, optredens van festivalmusici en uiteraard een gevarieerd aanbod van eten en drinken. De grote besloten tuin van ruim 64.000 vierkante meter wordt zo ingericht dat het voor iedereen veilig is. Om toegang te krijgen dien je bij de festivalentree een gratis Overtuin Dagkaart of een willekeurig concertkaartje te kunnen tonen dat op die dag geldig is.

Restitutie kaarten vanwege corona

Mochten wij onverhoopt vanwege coronamaatregelen het festival of bepaalde onderdelen moeten annuleren of het aantal bezoekers verder moeten beperken, dan restitueren wij de kosten van de gekochte kaarten volledig.

Festivalentree
 

 1. Zorg voor een geldig kaartje
  van de betreffende dag. Dat kan van een concert zijn of een gratis Overtuin Dagkaart. Spontaan bezoek? Een gratis dagkaart bestellen kan ter plekke!
   
 2. Zorg voor een geldige QR-code
  op je CoronaCheck-app (App Store / Google Play) of uitgeprint.
   
 3. Laat je geldige QR-code en een identiteitsbewijs zien
  bij de festivalentree
   
 4. Laat kaartje zien
  bij een van de balies achter de entree.
   
 5. Je krijgt een dagbandje om
  Daarmee heb je voor de rest van de dag toegang tot alle festivallocaties.

Kom je de volgende dag weer? Herhaal dan bovenstaande stappen. Er is een testlocatie bij de festivalentree.