Yoram Ish-Hurwitz, piano/artistic director (IL/NL)

 Yoram Ish-Hurwitz (1968) heeft als concertpianist al geruime tijd een vaste plek veroverd in het Nederlandse concertleven. Hij begon zijn studie bij Danièle Dechenne en Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Als eerste Nederlandse pianist studeerde hij vervolgens gedurende twee jaar aan de Juilliard School in New York bij de Hongaarse pianist György Sándor. Na het voltooien van deze studie werd hij opgenomen in de solistenklas van de vermaarde pianopedagoog Karl-Heinz Kämmerling in Hannover bij wie hij eveneens twee jaar studeerde.

Sinds enige jaren is Yoram ook op actief op het gebied van kamermuziek. Hij vormt een vast duo met de jonge violiste Noa Wildschut met wie hij in binnen- en buitenland optreedt. Hij werkte mee aan haar debuut-cd die in september 2017 is verschenen bij Warner Classics. Daarnaast is hij een van de vaste musici en docenten bij het Peter de Grote Festival.

Sinds 2010 is hij oprichter en artistiek leider van Oranjewoud Festival. In die hoedanigheid is hij ook verantwoordelijk voor een groot deel van de klassieke programmering van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Website Yoram Ish-Hurwitz, piano/artistic director (IL/NL)

Yoram Ish-Hurwitz, piano/artistic director (IL/NL)

Performances Yoram Ish-Hurwitz, piano/artistic director (IL/NL)