Noa Wildschut, violin

De jonge Noa Wildschut (2001) is al jaren geen onbekende meer in de klassieke muziekwereld. Als 6-jarige was Noa soliste op het ‘Kinderprinsengrachtconcert 2007’, dat live op televisie werd uitgezonden. Op haar 7e maakte ze haar debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw met een optreden tijdens ‘The Night of the Promising’ en in 2016 werd ze een ‘exclusive recording artist’ bij Warner Classics.

Door de jaren heeft Noa al een mooie staat van dienst opgebouwd en is ze veelgevraagd jonge gast voor festivals, recitals en solo-optredens in binnen-en buitenland. Ze speelde samen met inspirerende musici zoals Janine Jansen, Anne-Sophie Mutter, Menahem Pressler, Quirine Viersen, Paolo Giacometti, Arthur en Lucas Jussen, Nino Gvetadze en Vesko Eschkenazy. De laatste jaren vormt Noa een vast duo met pianist en Oranjewoud Festival-organisator Yoram Ish-Hurwitz.

Noa bespeelt een Italiaanse viool gebouwd door Giovanni Grancino (Milaan, 1714) haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Noa’s stok is speciaal voor haar gebouwd door de Franse stokkenmaker Benoît Rolland in opdracht van de AS Mutter Stiftung.

Website Noa Wildschut, violin

Noa Wildschut, violin

Performances Noa Wildschut, violin

za 30 mei 15:30-16:25 | Proeftuin Klassiek

za 30 mei 21:00-23:30 | Beethoven Party

zo 31 mei 12:45-13:45 | Splendid Isolation (4/6)